Ţigări de contrabandă de 170.000 de lei, găsite într-un Mercedes cu număr fals de înmatriculare

Poliţiştii de frontieră suceveni au descoperit şi confiscat dintr-un autoturism marca Mercedes, identificat în trafic, cu număr fals de înmatriculare, 14.400 pachete de ţigări fără timbru fiscal, de provenienţă duty-free, în valoare de 168.500 lei.

Potrivit STPF Suceava, sâmbătă, poliţişti ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Astfel, în jurul orei 5:40, un echipaj mobil format din poliţişti de frontieră şi ofiţeri detaşaţi ai Agenţiei FRONTEX au identificat, pe raza localităţii Paltin, un autoturism despre care se deţineau date că transportă ţigări.

La observarea patrulei Poliţiei de Frontieră, maşina a oprit, din interior au ieşit două persoane şi au fugit, abandonând autoturismul pe mijlocul părţii carosabile.

Poliţiştii de frontieră au luat măsuri de monitorizare a zonei, în vederea identificării şi reţinerii persoanelor care au fugit, totodată fiind observate mai multe colete voluminoase în interiorul mijlocului de transport care conţineau ţigări.

Drept urmare, autoturismul marca Mercedes, cu număr de înmatriculare specific Bulgariei, încărcat cu baxurile cu ţigări, a fost condus la sediul instituţiei unde în urma inventarierii coletelor, s-au numărat 14.400 pachete de ţigări, fără timbru fiscal, de provenienţă duty-free, în valoare de 168.500 lei.

De asemenea, s-au efectuat verificări suplimentare şi s-a constatat că numărul de înmatriculare al mijlocului de transport aparţine unui altui autoturism. Întreaga cantitate de ţigări, dar şi autoturismul în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi, respectiv, de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, sub directa supraveghere a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI