În etapa a III-a

Viaduct de 1 km peste calea ferată de pe viitoarea rută alternativă Suceava – Botoşani

> Pentru această investiție, prin PNI, municipiul Suceava are la dispoziţie 43 de milioane de lei, încă tot pe atâta trebuie să fie contribuţie financiară din alte surse > „Facem economii la despăgubirile pentru exproprieri, întrucât expropriate vor fi doar porţiuni mici, pe care vor fi amenajaţi pilonii pasajului” a declarat Lucian Harşovschi

 Municipiul Suceava are alocată în cadrul Programului Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny” o finanţare de 43 de milioane de lei, a făcut public ieri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Lucian Harşovschi.

„Este o sumă considerabilă şi vrem să mulţumim celor de la Consiliul Judeţean şi, bineînţeles, acordului politic, în alocarea acestor fonduri. Pentru că, trebuie spus clar, când se alocă asemenea sume, este necesar un acord politic, fie la nivel de coaliţie, fie de cum există reprezentare la Bucureşti” arată Lucian Harşovschi.

Suma va fi orientată spre finanţarea proiectului rutei alternative Suceava – Botoşani, etapa a III-a, în principal construirii „drumului-pasaj superior”, cel de după Podul Unirii de pe râul Suceava, peste calea ferată din zonă, spre DN 29.

Valoarea totală a proiectului este 91,63 de milioane de lei, diferenţa necesară urmând a fi atrasă din alte surse disponibile, inclusiv prin PNI, etapa a II-a, „deoarece acesta va avea continuare”.

Viceprimarul informează că respectivul viaduct va avea 1,015 km şi va supratraversa şi „anumite proprietăţi de terenuri”. „Este o sumă mare, ca sursă, pentru aceste proiect, dar facem economii la despăgubirile pentru exproprieri, întrucât vor fi expropriate doar mici porţiuni, pe care vor fi amenajaţi pilonii pasajului” a punctat Lucian Harşovschi, viceprimarul Sucevei. În cadrul PNI „Anghel Saligny”, la capitolul, drumuri, alimentări cu apă şi reţele de canalizare, judeţului Suceava i s-au alocat 330 de milioane de euro. Judeţul are aprobate 148 de proiecte, dintre care 116 pentru comune, 15 pentru oraşe, 11 pentru municipii şi 6 pentru Consiliul Judeţean.

Ruta alternativă Suceava – Botoşani are circa 4 km, plecând de pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste Pârâul Cetăţii, continuă cu Podul Unirii peste râul Suceava – strada Energeticianului – strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată, ajungând pe strada Traian Popovici şi ieşind în DN 29, în dreptul fostei Avicola Plopeni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI