Deputatul PSD Mirela Adomnicăi, despre alocările prin PNI „Anghel Saligny”:

Cel mai important aspect este că primarii suceveni au depus proiecte în valoare totală de 780 milioane de euro, din care s-au aprobat doar 330 milioane de euro

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, marţi, că dincolo de discuţiile lansate de PNL Suceava legate de „meritul excepţional” al lui Gheorghe Flutur pentru alocările de bani prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, problema care rămâne est că primarii suceveni au depus proiecte pentru finanţare în valoare totală de 780 milioane de euro, din care s-au aprobat doar 330 milioane.

„Observăm în ultimele zile o serie de comunicate transmise dinspre PNL despre sumele alocate judeţului Suceava prin programul «Anghel Saligny». Mai toate aceste comunicate încearcă să convingă opinia publică despre meritul excepţional al domnului Flutur în obţinerea acestor fonduri şi nici prin gând să treacă cuiva să conteste aceste merite” a transmis Mirela Adomnicăi printr-un comunicat de presă.

Ea a arătat că foarte important de precizat şi de repetat este că primarii localităţilor care au depus proiecte şi au obţinut fonduri prin programul „Anghel Saligny” au meritul principal, iar dacă chiar trebuie cineva felicitat pentru aceste investiţii, ei sunt aceştia.

„Repet un lucru pe care şi mulţi suceveni cu siguranţă îl ştiu: nu toate lucrurile bune din judeţul nostru se întâmplă în primul rând datorită «eforturilor preşedintelui Gheorghe Flutur» şi apoi ale altora, după cum încerca să ne convingă domnul deputat Gheorghiu într-o declaraţie” a adăugat Adomnicăi.

Mai mult, deputatul social-democrat sucevean a spus că, din fericire, judeţul Suceava are primari destoinici şi implicaţi, în marea lor majoritate şi prin proiectele depuse atât acum, cât şi în trecut, prin PNDL 1 şi PNDL 2 au reuşit să ţină judeţul Suceava fruntaş la alocarea de fonduri.

„Şi în timpul guvernelor PSD s-au alocat sume foarte importante de bani atât prin programele mai sus menţionate, dar şi prin altele, inclusiv pentru proiecte ale Consiliului Judeţean, dar nimeni din PSD Suceava nu a considerat la momentul respectiv că este oportun să se comunice cât mai pompos toate aceste alocări de fonduri. Până la urmă este de datoria fiecărei persoane care a fost aleasă într-o funcţie publică să-şi dea interesul să reprezinte cât mai bine interesele cetăţenilor, să se zbată pentru binele comunităţilor pe care le reprezintă sau le administrează şi nu consider că trebuie să se facă neapărat bravură de acest lucru în speranţa de a câştiga capital electoral” a precizat Mirela Adomnicăi.

El a mai arătat că reprezentanţii PNL nu contenesc acum să laude beneficiile acestui program de finanţare.

„Să nu uităm că în 2020 guvernarea liberală blocase plăţile prin PNDL şi a fost aproape chiar de a suspenda acest program care a adus plus valoare în satele, comunele şi oraşele României. În urma insistenţelor primarilor s-a renunţat la suspendare, s-a redenumit în «Programul Anghel Saligny» şi odată cu intrarea PSD în coaliţia de guvernare relansarea finanţărilor pentru investiţiile locale a fost una dintre principalele priorităţi” a subliniat Mirela Adomnicăi.

Potrivit deputatului PSD de Suceava, cel mai important aspect ce trebuie avut în vedere este că primarii suceveni au depus proiecte pentru finanţare prin „Anghel Saligny” în valoare totală de 780 milioane de euro, din care s-au aprobat numai 330 milioane.

„Ştiu ca sunt primari supăraţi că nu le-au fost aprobate o serie de proiecte, în special pentru asfaltarea unor drumuri comunale. Acolo trebuie să rămână preocuparea, pentru că a rămas o nevoie neacoperită de cel puţin 400 milioane de euro pentru care primarii noştri au depus proiecte şi nu au obţinut finanţare” a concluzionat Mirela Adomnicăi. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: