Un copil de 7 ani a fost diagnosticat cu botulism

> El a consumat o conservă din comerţ > Femeia cu botulism care a stat trei săptămâni în ATI va fi externată

 Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Dan Teodorovici, a anunţat, ieri, că un copil în vârstă de 7 ani a fost diagnosticat cu botulism după ce a consumat o conservă din comerţ.

El a spus că în urmă cu aproximativ o săptămână a fost diagnosticat cu botulism un copil de 7 ani care a fost adus de părinţi la spital pentru disfonie, disfagie, ptoză palpebrală, după ce a consumat o conservă din comerţ.

În urma administrării serului antibotulinic, pacientul a avut o evoluţie bună, cu remiterea simptomelor. În cursul zilei de ieri urma să fie externat.

Copilul nu a necesitat internare în Secţia ATI, a precizat Dan Teodorovici.

El a mai anunţat că, tot în cursul zilei de ieri, urma să fie externată şi pacienta cu botulism care a fost spitalizată trei săptămâni în ATI.

Potrivit dr. Dan Teodorovici, pacienta cu botulism din ATI a avut evoluţie favorabilă. După aproximativ trei săptămâni de spitalizare în Secţia ATI, a fost transferată pe secţie, urmând să fie externată.

La sfârşitul lunii iunie, medicii aveau un prognostic rezervat în cazul femeii cu botulism după ce, la 48 de ore de la administrarea serului antibotulinic, starea pacientei nu se îmbunătăţise, ea prezentând chiar un episod de insuficienţă respiratorie severă, care a necesitat ventilaţie non-invazivă.

„Vrem să atragem atenţia populaţiei asupra consumului de conserve incorect procesate şi depozitate, în general cele făcute acasă. Botulismul este o boală infecţioasă gravă, cauzată de o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium Botulinum, care poate determina complicaţii grave neurologice, cardiace, respiratorii, mergând până la deces. Ca măsură preventivă, aceasta toxină poate fi distrusă prin fierberea alimentelor şi apei 10 minute la 100 de grade Celsius” a precizat dr. Dan Teodorovici. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI