Vesel ești de neînvins!

Seniorul Coposu spunea: „Negociem orice, dar nu negociem principiile!”. Până la urmă viaţa politică stă sub deviza „arta compromisului”. Cedarea în negocieri, dacă nu ne abatem de la principiile doctrinare şi morale, este de dorit şi nu reprezintă lipsă de consecvenţă! Daniel Defoe (autorul romanului copilăriei „Robinson Crusoe”) a decretat în mod dur: „Consecvent este numai boul!”. Neputinţa de a vedea alternative la ceea ce ai fost obişnuit este superb reflectată în popor, când se referă la dilema tineretului bovin în faţa porţii noi!

„Adaptarea” la noi realităţi (vezi războiul din Ucraina) îi pune pe demnitarii noştri în situaţia de a se adapta! Iar „adaptarea” fără ordin primit de la Washington sau Bruxelles este pentru ei un coşmar! Şi au rămas mult timp cu gura căscată privind în zare! S-au dovedit mult mai „pe fază” oamenii simpli şi organizaţiile umanitare. În continuare: dăm arme, nu le dăm, facilităm trecerea frontierei sau nu etc.!

Cei din conducere, „şefii”, sunt foarte nervoşi de începerea conflictului pentru că ei aveau acţiuni importante la ordinea zilei: împărţirea sarmalelor de Sânziene, hora de la Prislop (nu ştiu când este, greşeala mea); iar Zelensky şi ucrainienii îi trec în umbră, dacă nu de-a dreptul în beznă! Nu-i drept?!

Cel mai agasat de conflict este Herr Klaus care are în atribuţiile sale politica externă şi siguranţa naţională. Asta în acest moment când debutează din plin sezonul de golf şi tenis! Şi l-au şi purtat până la Kiev, fără Frau Carmen, care i-a făcut scandal probabil pentru că e pasionată de lumea veche şi ruine! Şi el pleacă singur…

România, în ritmul specific „pas cu pas” (câţi în spate), a reuşit să fie depăşită, deşi se află în prima linie, cu hoardele Estului lângă graniţă! Ştiu ce să facă? Nu cred!! Dacă aş fi serios (nu sunt!), aş întreba dacă aceşti „iubiţi conducători” sunt urmaşii Brătienilor pe planul negocierilor în situaţii de criză, pentru că sunt PNL-işti!

Revenind „acasă”, am remarcat că bicicliştii şi „trotinetiştii” au devenit pericol public prin viteza de deplasare pe trotuarul verde şi nu numai! Ar trebui instituită o limită de viteză pentru a tempera zănaticii? Nu sunt şanse, pentru că cei în drept să ia o astfel de măsură se deplasează numai cu maşina! Şi până la vot nu au timp de pietoni. Care îi votează oricum, chiar accidentaţi!

Cei din zona Biserica Sfântul Dumitru – Casa de Cultură beneficiem la 2-3 zile, câte aproape trei ore, de o cantitate mare de gaze de eşapament de la Diasil! Fumul este un foarte bun conservant! După acest tratament, când vom muri, ne vom mumifica! Şi vom fi în rând cu faraonii şi alţi conducători ai Egiptului. Ar trebui ca demnitarii să beneficieze de acelaşi tratament pe străzile lor! Vor avea asigurată gloria eternă. Şi merită!!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1 Am remarcat multă implicare personală la reporteriţele care relatează despre hărţuire sexuală! Dar şi o lipsă totală de indignare! Cred că nu am fost suficient de atent!

P.S. 2 La ce guvern „al meu” ne-a impus Herr Klaus, apariţia la Agricultură a lui Daea, un Zăroni în comportament şi discurs, este cel mai bun lucru din „iepoca” Ciucă! Pe bune!! 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: