Prin programul „Anghel Saligny”

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a anunţat investiţii de 330 de milioane de euro în drumuri şi reţele de apă-canal în judeţul nostru

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a anunţat investiţii de 330 de milioane de euro în drumuri şi reţele de apă-canal în judeţul nostru

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, că s-a aprobat programul „Anghel Saligny” pentru drumuri şi apă-canal pentru judeţul Suceava, fiind vorba de un program de peste 330 milioane de euro la capitolul drumuri, apă şi canalizare.

El a arătat că au fost aprobate 148 de proiecte, dintre care 116 pentru comune, 15 pentru oraşe, 11 pentru municipii şi 6 pentru Consiliul Judeţean.

Din cele 330 milioane de euro, circa 190 milioane de euro sunt destinate proiectelor pentru drumuri, însemnând circa 550 km de drumuri judeţene şi comunale.

Gheorghe Flutur a reamintit că judeţul Suceava are în evidenţă 1.383 km de drumuri comunale clasate.

De asemenea, s-au aprobat 54 proiecte pentru apă şi canalizare în valoare de 140 milioane de euro, care ar urma să deservească peste 200.000 de locuitori.

Cel mai mare program de modernizare a infrastructurii de bază a judeţului Suceava din ultimii ani

„Acest program este cel mai mare program de modernizare a infrastructurii de bază a judeţului Suceava din ultimii ani şi care, în următorii 3-4 ani, va face ca judeţul Suceava să aibă cea mai mare parte a reţelei de drumuri modernizată şi majoritatea populaţiei racordată la reţelele de apă şi canalizare. Acest lucru înseamnă confort, înseamnă civilizaţie” a spus Gheorghe Flutur.

El a ţinut să sublinieze că acest program de investiţii este cel mai ambiţios din actualul mandat, alături de Autostrada A7 şi Autostrada Nordului.

„De un an de zile fac demersuri la vârful coaliţiei PNL – PSD (şi vreau să aduc mulţumiri) pentru a convinge de necesitatea investiţiilor în infrastructură. Sunt mulţumit. Am reuşit. Dacă la cei 330 milioane de euro aprobaţi şi repartizaţi acum localităţilor din judeţul Suceava mai adăugăm şi cei 270 milioane de euro pentru aducţiunea de gaz metan (în 37 de localităţi deja este aprobat programul), urmând ca pentru alte 10-15 localităţi să se aprobe în perioada următoare, înseamnă investiţii de 600 milioane de euro aprobate doar în acest an de Guvernul Ciucă pentru infrastructura judeţului Suceava – drumuri, apă-canal, gaze naturale” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a amintit că în prezent este în curs de derulare proiectul de apă-canal de 236 milioane de euro finanţat din fonduri europene, proiect în care a fost implicat şi care cuprinde 14 localităţi şi unde, în unele, au început lucrările.

„Din acest moment, responsabilitatea este pe umerii primăriilor, să deruleze procedurile de licitaţii pentru a se trece la realizarea lucrărilor” a concluzionat preşedintele administraţiei judeţene. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI