Piaţa George Enescu, cu parcare subterană, va fi recepţionată la 8 august

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: A fost un proiect ambiţios şi ni se spunea că nu se poate realiza

 Piaţa George Enescu ar urma să fie recepţionată în data de 8 august, potrivit constructorului, cu opt luni întârziere… Iar autorităţile locale spun că, imediat după recepţie, comercianţii şi producătorii se vor putea muta în noul spaţiu, urmând ca ulterior piaţa să devină funcţională.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a declarat că întârzierea dării în folosinţă a pieţei a fost generată şi de perioada în care nu s-a lucrat din cauza pandemiei.

„A fost şi pandemie. Nu căutăm scuze, dar mai bine mai târziu decât deloc. (…) Scopul nostru e să facem lucrările înainte de termen şi să nu le întrâziem. Acum se fac ultimele retuşuri” a precizat viceprimarul.

El a menţionat că, în acelaşi timp, tot ceea ce înseamnă strada Saturn şi Aleea Venus se va reabilita total.

„A fost un proiect ambiţios. Se spunea că nu se poate realiza” a arătat Harşovschi, cu referire la amenajarea parcării subterane de sub piaţă.

Parcarea va avea 59 de locuri, iar piaţa, 169 de mese

El a menţionat că parcarea va avea 59 de locuri, dintre care două pentru maşini electrice, dotate cu staţii de încărcare. Parcarea va fi cu plată.

În perimetrul parcării subterane este amenajat şi un adăpost pentru protecţie civilă.

Piaţa propriu-zisă va avea 169 de mese, marea majoritate pentru producători atestaţi, şi 25 de locuri pentru comercianţi.

Harşovschi a precizat că toţi cei care aveau spaţii în vechea piaţă vor avea acum locuri în noul spaţiu.

Piaţa va avea asigurată căldură cu ventilo-convectoare, având centrală proprie, dar se poate conecta şi la sistemul centralizat.

Potrivit viceprimarului, în circa două săptămâni investiţia va fi finalizată şi va fi pusă la dispoziţia comercianţilor şi producătorilor.

El a menţionat că va depinde de cât de repede se vor organiza aceştia pentru ca piaţa să fie complet funcţională, estimând că termenul ar fi începutul toamnei.

Lucian Harşovschi a menţionat că, ulterior, va fi amenajată şi o hală de lactate. De asemenea, că fiecare comerciant va avea loc în piaţă şi că nu vor mai fi vânzători în jurul acesteia.

„Ne dorim un comerţ civilizat” a concluzionat viceprimarul Lucian Harşovschi. (N.B.) 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI