Discuţie cu humorenii, privind reamenajarea zonei centrale

Primarul oraşului Gura Humorului a anunţat joi că urma ca, vineri, să organizeze o discuţie cu humorenii despre proiectul de reamenajare a zonei centrale care presupune defrişarea parcului central.

„Vă invit vineri, 22 iulie, ora 16:00, la Casa de Cultură, la o discuţie privind propunerea de proiect «Reamenajarea zonei centrale». Sunt aşteptaţi toţi humorenii care au întrebări, sugestii constructive sau sunt împotriva propunerii de proiect (parţial sau integral). Cu respect, Marius Ursaciuc, primarul dumneavoastră” a transmis edilul-şef.

Reamintim că proiectul respectiv este contestat de numeroşi localnici care au cerut discuţii reale şi nu doar întâlniri la sediul primăriei în care să li se spună ceea ce se va face.

Unul dintre contestatarii proiectului, activistul de mediu dr. Nicolae Dărămuş, arătase că proiectul presupune o defrişare totală a parcului pe motiv că arborii bătrâni sunt periculoşi.

De asemenea, o excavaţie mare, circulară, cu o denivelare de 4 metri sub nivelul solului, care ar urma să fie betonată. Această groapă circulară ar urma să beneficieze de un cordon de apă cu o „fermecătoare insulă înierbată” pe care arhitectul, la ideea primarului Marius Ursaciuc, ar urma să realizeze o „Bucovină în miniatură”. „Un kitsch desăvârşit, cu machete de mănăstiri” a apreciat Dărămuş. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI