Elevii care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare, premiaţi de Primăria Fălticeni

Pentru al nouălea an consecutiv, ediţia 2022 a programului „Zilele Municipiului Fălticeni” a inclus premierea elevilor, o modalitate de recunoaştere a valorilor, de recompensare şi de motivare. Ceremonia de premiere s-a desfăşurat în prezenţa conducerii municipiului, a consilierilor locali, dar şi a familiilor, colegilor şi prietenilor elevilor premiaţi.

250 de elevi din municipiu, care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele şcolare, inclusiv cea a sportului şcolar, cadrele didactice care i-au pregătit şi elevii care au obţinut medii peste 9,50 la evaluare naţională şi la bacalaureat, în anul şcolar 2021-2022 au fost premiaţi de Primăria şi Consiliul Local, în seara zilei de marţi, 19 iulie, la amfiteatrul din Parcul de Agrement „Nada Florilor”.

În total au fost acordate diplome şi premii în bani pentru 120 de elevi cu rezultate la olimpiadele judeţene şi naţionale, pentru 17 elevi cu medii de peste 9,50 la evaluarea naţională, pentru 34 elevi cu medii de peste 9,50 la examenul de bacalaureat.

Au fost premiaţi şi cei doi elevi care au obţinut nota 10 la cele două examene, respectiv Daria Purdilă, de la Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu”– media 10 la evaluarea naţională şi Simina Teodora Buculei, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” – media 10 la bacalaureat, de asemenea 78 de profesori care i-au îndrumat pe elevii fălticeneni spre performanţe şcolare.

În deschiderea evenimentului, primarul Cătălin Coman a precizat că astfel îşi exprimă recunoştinţa faţă de rezultatele excepţionale obţinute de elevii din Fălticeni, atât la concursurile şcolare naţionale, cât şi la evaluarea naţională şi la bacalaureat.

„Vreau să vă mulţumesc în numele comunităţii locale, să vă spun că suntem mândri de voi, să vă spun că vrem şi vă dorim tot ceea ce este mai bun în activitatea voastră de acum înainte, atât pentru cei care trec într-o clasă superioară, cât şi pentru cei care părăsesc liceul şi se vor îndrepta către facultăţii, către instituţiile de învăţământ superior.

Tinerii reprezintă resursa cea mai importantă pe care o are municipiul Fălticeni şi ei trebuie să ştie că municipiul Fălticeni îi apreciază şi că ne bazăm pe ei în viitor, iar după terminarea facultăţii îi aşteptăm acasă.”

Şcoli moderne, rezultate pe măsură

În numele cadrelor didactice, directorul Şcolii „Ion Ciurea”, prof. Marius Pintilii, a precizat că nu numai rezultatele la olimpiade sunt răsplătite, autorităţile locale investind sume importante şi în unităţile de învăţământ.

 „Nu mai este o noutate faptul că educaţia reprezintă o prioritate pentru autorităţile locale din Fălticeni. Ca în fiecare an, de Zilele Municipiului Fălticeni se organizează această festivitate de premiere şi considerăm că este un eveniment aparte, cu o însemnătate importantă, pentru că în felul acesta recunoaştem meritele copiilor şi ale cadrelor didactice îndrumătoare. Numărul destul de mare al elevilor şi al profesorilor demonstrează faptul că în şcolile din Fălticeni se învaţă şi se învaţă bine. Şi performanţa merită şi trebuie răsplătită şi încurajată. După cum ştim nu numai rezultatele la olimpiade sunt răsplătite, autorităţile locale investind foarte mult şi în şcolile noastre, în modernizarea, dotarea şi dezvoltarea lor. Absolut toate unităţile de învăţământ din Fălticeni, zic eu, au cele mai bune condiţii pentru studii şi asta se vede. Sperăm la o foarte bună colaborare în continuare cu domnul primar şi mulţumim pentru sprijin tuturor părinţilor şi cadrelor didactice. Felicitări tuturor!” a spus prof. Marius Pintilii.

Valoarea totală a premiilor oferite de municipalitate anul acesta a fost de 65.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: