În mijlocul Congresului European de Go, cunoscut ca regele sporturilor minţii

Târg’şorul Dornelor, o experienţă locală autentică

În perioada 24-26 iulie a.c. va avea loc primul târg de produse locale din Ţara Dornelor. Acesta este organizat cu prilejul găzduirii celui de-al 64-lea Congres European de Go care va avea loc la Vatra Dornei în perioada 22 iulie – 6 august.

 În calitate de parteneri ai evenimentului, Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor (AETD) facilitează participarea producătorilor locali din destinaţia de ecoturism la „Târg’şorul Dornelor”. Acesta se va desfăşura, în aer liber, în cadrul Complexului de agrement şi loisir Vatra Dornei, lângă Sala Sporturilor, unde jucătorii de go vor fi angrenați în competiţii pe toată durata congresului.

La târg sunt aşteptaţi peste 500 de oaspeţi veniţi din 36 de ţări din Europa şi din Asia, precum şi localnici şi turişti care ajung în Ţara Dornelor în această perioadă.

În cadrul târgului, producătorii vor asigura atât mâncare caldă, cu specific local, gătită la ceaun sau pe plită, precum şi preparate din carne, din peşte, brânzeturi certificate ca produs montan, prăjituri şi plăcinte, siropuri şi dulceţuri. Nu vor lipsi nici suvenirele personalizate realizate de firme locale şi de meşteri populari iscusiţi. Ţesături, costume tradiţionale, sculpturi în lemn, ouă încondeiate sunt câteva dintre atracţiile care vor pune în lumină tradiţia şi cultura locală a zonei. Căsuţele din lemn care vor găzdui produsele locale sunt puse la dispoziţie, gratuit, de Primăria Vatra Dornei, gazda evenimentului special.

Congresul European de Go este cel mai mare eveniment anual din Europa la Go şi atrage participanţi din toate colţurile Europei şi din ţările asiatice cu o lungă tradiţie a practicării acestui joc.

Evenimentul din acest an, o premieră pentru România, este organizat de Asociaţia Dorna Go, Clubul CSM Dorna Vatra Dornei şi Federaţia Europeană de Go. În perioada de debut a congresului, în Ţara Dornelor, destinaţia de ecoturism a Bucovinei, şi-au anunţat participarea inclusiv oficialităţi de la nivel naţional şi internaţional, cum este ambasadorul Japoniei.

Totodată, încă din etapa pregătirilor, oaspeţii din afara ţării au avut parte de informaţii actualizate legate de congres pe un website dedicat – https://egc2022.ro, pus la dispoziţie de organizatori.

 Despre jocul de go au vorbit într-un interviu pentru gazeta destinaţiei de ecoturism Ţara Dornelor cei doi instructori şi promotori ai Go-ului la nivel naţional şi internaţional, Mihaela şi Cătălin Ţăranu. Interviul poate fi accesat la adresa web https://taradornelor.ro/primavara-din-noi/. (Asociaţia de Ecoturism Ţara Dornelor)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI