Inspectorii fiscali suceveni verifică firmele care „măsluiesc” cheltuielile pentru a-şi diminua profitul

> „Evaziunea fiscală nu va fi ignorată la niciun nivel”, urmărite fiind şi solicitările de rambursări necuvenite de TVA

Inspectorii fiscali au în derulare acţiuni de inspecţie fiscală şi control inopinat la marii contribuabili, inclusiv la cei care înregistrează pierderi fiscale recurente, informează Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Suceava printr-un comunicat de presă. Conform acestuia, inspectorii ANAF verifică modalitatea de înregistrare a veniturilor în contabilitate şi analizează cheltuielile înregistrate cu scopul de a diminua profitul. Totodată, verificări sunt făcute şi pe linia rambursărilor de TVA, acolo unde este cazul.

„ANAF îşi canalizează resursele către zonele cu risc ridicat de încălcare a legii. Evaziunea fiscală nu va fi ignorată la niciun nivel, începând acolo unde riscurile sunt mai mari. În acelaşi timp, dorim să le demonstrăm companiilor corecte şi responsabile fiscal, care plătesc taxele la timp, că ANAF este un partener de încredere. Este în beneficiul întregii societăţi ca mediul de afaceri să îşi desfăşoare activitatea fără sincope majore, astfel încât, în urma colectării, să fie asigurate venituri sigure la bugetul consolidat” se subliniază în comunicatul de presă.

Potrivit sursei citate, operaţiunile au fost declanşate în baza analizelor de risc, iar pentru derularea acestora conducerea ANAF a suplimentat numărul inspectorilor şi a delegat competenţe inspectorilor fiscali ai direcţiilor generale regionale ale finanţelor publice.

Un comentariu

  1. Sireteanu din Bazar cu magazinele de ii e cel mai tare comerciant din Suceava!!!Restul vând 3 chiloți să aibă de o cafea dar Sireteanu sparge fata la toți cu producția de ii și cămăși bărbătești din China și Dragonul Rosu,cumpără țărănoii la greu,că doar ei mai au bani in Suceava.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI