Ion Lungu a cerut premierului Ciucă prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a participat, luni, la sediul Guvernului, la o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă pe tema modificării Codului fiscal.

Lungu a spus că a cerut, în numele AMR, prorogarea termenului de modificare a sistemului de impozitare locală la 1 ianuarie 2024 şi menţinerea pentru anul 2023 a modalităţii actuale de stabilire a impozitelor clădirilor şi terenurilor pentru ca autorităţile locale să aibă timp să pregătească logistica, noile programe informatice, dar şi instruirea salariaţilor pentru noile reglementări.

Ion Lungu a mai spus că a cerut, de asemenea, să se aprobe până la sfârşitul anului 2022 Codul Finanţelor Publice Locale, lege prin care să fie tranşată reglementarea impozitelor şi taxelor locale în totalitate. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI