Primarul Sucevei speră ca în următorii doi ani să fie îngropate toate cablurile care sunt acum pe stâlpi

> Va fi folosită o tehnologie inovativă de foraje orizontale dirijate

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că are speranţe ca în următorii doi ani să fie îngropate toate cablurile care acum sunt pe stâlpii din municipiu.

„Am avut o întâlnire la sediul primăriei municipiului Suceava, împreună cu directorii de investiţii şi patrimoniu, cu reprezentanţii firmei SC «CALA» SA Mureş – Centru de Tehnologii Fără Săpătură, referitor la îngroparea cablurilor de pe stâlpi printr-o metodă inovativă prin foraje orizontale dirijate-subtraversări” a spus primarul.

Ion Lungu a menţionat că această firmă este specializată în acest tip de lucrări, implementând acest sistem în mai multe oraşe din România şi din străinătate.

„Ca prim pas am convenit ca municipalitatea suceveană să realizeze un studiu de fezabilitate profesionist din care să rezulte lucrările necesare de efectuat şi în final să se stabilească valoarea indicatorilor tehnico-economici” a explicat primarul.

El a precizat că este un proiect inteligent care se poate încadra în proiectul „Oraşe inteligente şi neutre din punct de vedere climatic până în anul 2030”, proiect de tip Smart City.

„Sunt şanse reale să implementăm acest proiect în oraşul nostru în următorii doi ani de zile” a concluzionat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI