Suceveancă ucisă de un rechin în Egipt

O suceveancă, în vârstă de 40 de ani, a fost ucisă, vineri, de un rechin, în Egipt. Potrivit unor surse apropiate, femeia lucra la Administraţia Finanţelor Publice.

Vestea a venit ca un şoc pentru angajaţii Administraţiei Finanţelor Publice Suceava care spun că aceasta era foarte bine apreciată în instituţie.

Potrivit autorităţilor egiptene, românca a fost atacată de un rechin la doar 200 de metri distanţă de locul unde a fost ucisă şi o turistă austriacă de 68 de ani, cazată la acelaşi hotel exclusivist.

Femeia a fost atacată de rechin în timp ce înota în Marea Roşie, la sud de oraşul Hurghada, au declarat surse oficiale.

Autorităţile egiptene au transmis că a fost formată o comisie pentru a examina circumstanţele atacurilor şi eventualele motive ştiinţifice care au stat la baza acestora.

De asemenea, guvernatorul regiunii, generalul-maior Amr Hanafi, a emis un ordin de suspendare a tuturor activităţilor în zona din jurul atacurilor.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic, la data de 3 iulie a.c., de către agentul unei companii de turism cu privire la decesul unui cetăţean român de sex feminin aflat în vacanţă în staţiunea Hurghada, Egipt” a transmis MAE.

Potrivit MAE, în urma investigaţiilor, a reieşit că „decesul cetăţeanului român s-a produs în urma unui atac al unui rechin”.

Totodată, ministerul mai precizează că a apelat la autorităţile de la Cairo pentru identificarea familiei victimei, fiind transmise condoleanţe pentru pierderea suferită şi „informaţiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsufleţit pentru a fi înmormântat în România”.

MAE a precizat că, până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Cairo nu au fost primite alte solicitări de asistenţă consulară din partea niciunui cetăţean român cu privire la acest incident.

„De asemenea, având în vedere că acest incident este al doilea de acest gen în ultimele două zile, care implică atacuri de rechin, MAE recomandă cetăţenilor români care se află în Egipt sau vor să călătorească în această ţară în scop turistic să urmeze sfaturile şi recomandările autorităţilor locale în ceea ce priveşte zonele sigure de recreere şi înot în mare” a mai transmis ministerul.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Cairo: +202 2735 53 26 sau la numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice: +202 2735 95 46. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI