Podul vechi de pe strada Mirăuţi va fi reabilitat

> Până la finalizarea rutei alternative, acesta asigură accesul din Centru înspre Podul Unirii de peste râul Suceava > „Ne dorim să facem un pod nou, să avem securitate”, siguranţă ” a declarat primarul Ion Lungu

Primăria Municipiului Suceava a iniţiat procedurile pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea podului de pe strada Mirăuţi din prejma centrului reşedinţei de judeţ. Până la finalizarea lucrărilor de pe ruta alternativă Suceava – Botoşani, strada Mirăuţi este folosită ca variantă de acces la Podul Unirii de pe râul Suceava, cu intrare de la intersecţia străzii Petru Rareş cu Calea Unirii.

Podul cu pricina este unul vechi, pe varianta în cauză permisă fiind doar circulaţia autovehiculelor cu masa mai mică de 1,4 tone.

„După cum se ştie, această stradă este dedicată transportului uşor, până va fi dată în funcţiune pe ruta alternativă Suceava – Botoşani. Este vorba despre un pod vechi din zona Carpatis, care gâtuie circulaţia. Ca atare, ne dorim să facem un pod nou, la fel cu cel nou care merge pe strada Apeductului, în aşa fel încât, atunci când se întâlnesc două maşini, să nu se mai aştepte şi să-şi de prioritate una alteia. La fel de important este să avem securitate, siguranţă, pentru că podul este unul vechi. Demarăm procedurile şi sperăm ca în acest an să se organizeze şi licitaţia” a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Ruta alternativă Suceava-Botoşani are circa 4 km, plecând de pe strada Apeductului, de la intersecţia cu Calea Unirii şi strada Traian Vuia, trecând pe lângă bazinele de decantare ale ACET, peste pârâul Cetăţii, continuă cu Podul Unirii peste râul Suceava – strada Energeticianului – strada betonată de lângă Termica, traversând calea ferată, ajungând pe strada Traian Popovici şi ieşind în DN 29, în dreptul fostei Avicola Plopeni.

Cu alt prilej, primarul Ion Lungu, anunţa că primul tronson, cel de pe porţiunea Calea Unirii – Podul Unirii, ar urma fie dat în folosinţă pe 31 iulie 2022.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI