Curtea de Apel Suceava dispune menţinerea în arest preventiv a fostului vicepreşedinte al CJ Suceava Cristinel Creţu

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, să admită contestaţia formulată de DNA Suceava faţă de decizia Tribunalului Suceava din 29 iunie care a dispus înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu.

„Desfiinţează în parte Încheierea din 29.06.2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 1762/86/2022/a1.3, şi, în rejudecare, dispune: Înlătură din Încheierea contestată dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o durată de 30 de zile faţă de inculpatul Creţu Silviu Cristinel, dispoziţiile privind respectarea de către acesta a obligaţiilor prev. de art. 221 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu şi dispoziţia de punere în libertate a inculpatului. În baza art. 205 Cod procedură penală admite contestaţia formulată de DNA – Serviciul Teritorial Suceava împotriva Încheierii din 29.06.2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 1762/86/2022/a1.3. Desfiinţează în parte Încheierea din 29.06.2022 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Suceava – Secţia penală în dosarul nr. 1762/86/2022/a1.3, şi, în rejudecare, dispune: Înlătură din Încheierea contestată dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o durată de 30 de zile faţă de inculpatul Creţu Silviu Cristinel, dispoziţiile privind respectarea de către acesta a obligaţiilor prev. de art. 221 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală pe durata arestului la domiciliu şi dispoziţia de punere în libertate a inculpatului. Respinge cererea inculpatului Creţu Silviu Cristinel de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate care nu sunt contrare prezentei încheieri. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat la instanţa de control judiciar rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată, azi 04.07.2022, prin punerea minutei la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin.2 Cod procedură penală rap. la art. 405 alin.1 teza finală Cod procedură penală” se arată în minuta instanţei.

Este pentru a doua oară când Curtea de Apel Suceava respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu care a fost dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava.

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Suceava Cristinel Creţu, aflat în stare de arest preventiv, a fost dus de urgenţă în 25 iunie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu suspiciune de infarct miocardic.

Avocatul acestuia, Mihai Ştefănoaia, a declarat pentru News Bucovina că Cristinel Creţu a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, în regim de urgenţă, pe secţia cardiologie, fiind suspect că ar fi suferit un infarct miocardic.

Potrivit acestuia, problemele de sănătate ale lui Cristinel Creţu au debutat la începutul lunii mai, când se afla în arest preventiv la Alba-Iulia. Prezentându-se la medicul ORL, a primit tratament pentru candidoză bucală, tratament care, din păcate, nu şi-a făcut efectul, iar starea de sănătate s-a agravat. Prezenţa agresivă a candidozei, care s-a extins şi în zona gâtului nu i-a dat posibilitatea de a se alimenta, contribuind astfel la degradarea stării de sănătate.

Ulterior, în urma analizelor medicale efectuate la Suceava, s-a depistat o creştere alarmantă a unor valori care indică prezenţa unei infecţii puternice în organism.

În toată această perioadă, starea de sănătate a lui Creţu s-a agravat, analizele medicale indicând o deteriorare tot mai gravă a organismului şi un risc crescut de boli cardiovasculare.

Interpretarea acestuia evidenţiază prezenţa unei boli cardiace ischemice, prezenţa unei tahiaritmii atriale, medicul recomandând efectuarea, în regim de urgenţă, a unei coronarografii, existand un risc major de infarct miocardic.

„Vreau să evidenţiez faptul că anterior perioadei de arest preventiv, starea de sănătate a dlui Creţu era una bună, acest fapt fiind evidenţiat şi de investigaţiile cardiologice de rutină efectuate în luna ianuarie 2022, care indică faptul că toate valorile cardiace sunt normale. Este evident că degradarea accentuată a sănătăţii dlui Creţu se datorează exclusiv perioadei de arest preventiv, a faptului că nu are posibilitatea efectuării tuturor investigaţiilor medicale care sunt necesare şi a stresului suferit.

Menţionez faptul că documentele medicale care atestă cele prezentate au fost înaintate atât Tribunalului Suceava, cât şi Curţii de Apel Suceava” a explicat avocatul Mihai Ştefănoaia.

Avocatul a subliniat că anterior perioadei de arest preventiv starea de sănătate a lui Creţu era una normală, bună, în prezent fiind una gravă, deteriorându-se cu fiecare zi care trece.

Cristinel Creţu a fost arestat de la începutul lunii aprilie şi a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită şi trafic de influenţă. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI