Pelerinaj la Putna la Sărbătoarea Sf. Ştefan cel Mare

> Pelerinajul a fost condus de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur

Numeroase persoane, majoritatea în costume naţionale, au participat, sâmbătă dimineaţa, la pelerinajul spre Mănăstirea Putna cu prilejul sărbătorii Sf. Ştefan cel Mare.

Gospodari din diverse zone ale judeţului Suceava au traversat pe jos comuna Putna până la mănăstire, interpretând cântări religioase şi patriotice.

Coloana de pelerini condusă de preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, de primarul din Putna, George Coroamă şi de administratorul public al judeţului Suceava, Irina Vasilciuc, a fost întâmpinată, în sunete de bucium, la intrarea în mănăstire, de stareţul Velnic Melchisedec, cu icoana Sf. Ştefan ce Mare.

Acesta le-a mulţumit pentru faptul că au venit la mănăstire şi a spus că se împlinesc 30 de ani de când Măria Sa, Vodă Ştefan, a fost aşezat în icoană şi altar.

„Ne bucurăm că aţi venit astăzi la această frumoasă sărbătoare. Vă invităm împreună cu toţi gospodarii Bucovinei. Dar nu-s chiar toţi, sunt o parte. O parte de aici, de partea românească. Mai avem şi dincolo gospodari buni pe care îi aşteptăm să vină” a spus Velnic Melchisedec, care a fost completat de Flutur că „tot românească” e şi cealaltă parte.

Stareţul i-a invitat pe pelerini să participe la Sf. Liturghie şi la toate activităţile rânduite cu acest prilej.

Sf. Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, Preasfinţitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

După slujbă a fost prezentat un recital al Grupului Vocal-Tradiţional „Ai lui Ştefan, noi oşteni” al Liceului Tehnologic „Ion Nistor” – Vicovu de Sus urmată de ceremonia militară, cu depunere de coroane şi defilarea trupelor militare din partea Structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţul Suceava şi a delegaţiei Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Vasile Roată says:

    Bine că ați observat, domnu Flutur, că „… și cealaltă parte tot românească e…” Dar ati facut această constatare abia la al treilea mandat și îmbrăcat intr-o rubasca ruteana… Halal să va fie!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: