În cadrul unui dosar privind obţinerea ilegală de fonduri printr-un program guvernamental de finanţare

Percheziţii şi la Suceava

42 de mandate de percheziţie domiciliară au fost puse în executare, ieri, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Galaţi, Maramureş, Suceava, Neamţ, Vaslui şi Iaşi de poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în cadrul unei ample acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în obţinerea ilegală de fonduri nerambursabile, garantate de bugetul de stat, printr-un program de finanţare.

Aflăm că la data de 28 iunie a.c. s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 38 de suspecţi, persoane fizice şi juridice. În cauză se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, obţinere ilegală de fonduri, deturnare de fonduri şi spălare a banilor.

În urma cercetărilor, a rezultat că, în perioada anilor 2019-2020, pe teritoriul României s-a constituit un grup infracţional organizat care, prin intermediul mai multor societăţi comerciale, ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile garantate de bugetul de stat, în cuantum total de 1.571.687 de lei, printr-un program de finanţare.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La acţiune au participat poliţişti ai inspectoratelor de poliţie judeţene Iaşi, Galaţi, Maramureş, Suceava, Neamţ şi Vaslui. De asemenea, activităţile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei „Vlad Ţepeş”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: