Numărul candidaţilor suceveni cu media 10 la evaluarea naţională a crescut la 9

Numărul candidaţilor suceveni care au obţinut media 10 la evaluarea naţională a crescut la 9 după soluţionarea contestaţiilor, un candidat de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava fiind notat cu 10 la limba şi literatura română după ce a contestat nota 9,60 pe care o primise iniţial.

Alţi opt candidaţi din judeţ au obţinut media 10 înainte de depunerea contestaţiilor.

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale, în judeţul Suceava au fost 601 contestaţii faţă de notele obţinute iniţial, dintre care 372 la limba şi literatura română şi 229 la matematică.

Dintre acestea, 380 de contestaţii au fost soluţionate prin mărirea notei, respectiv 259 la limba şi literatura română şi 121 la matematică.

Alte 170 de contestaţii au fost soluţionate prin micşorarea notei, dintre care 92 la limba şi literatura română şi 78 la matematică.

Situaţia statistică generală arată că dintre cei 5.789 candidaţi prezenţi la ambele probe, 4.886 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5, cu şase mai mulţi decât înainte de soluţionarea contestaţiilor, procentul mediilor peste 5 fiind de 84,4. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI