Gheorghe Flutur pleacă după investitori la Expo Real München

> Nu suntem în cea mai fericită situaţie cu proximitatea războiului, dar relocările pot veni şi din est, consideră şeful administraţiei judeţene

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care o delegaţie a judeţului va participa, în toamna acestui an la târgul Expo Real din München, după ce 2 ani judeţul Suceava nu a mai fost prezent la eveniment.

Liderul grupului de consilieri judeţeni PSD, Gheorghe Iacob, i-a transmis preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, că va trebui să găsească o soluţie pentru a eficientiza participarea judeţului Suceava la acest tip de manifestări.

Gheorghe Flutur i-a amintit lui Iacob că tocmai datorită participării la Expo Real München îşi anunţaseră prezenţa în Parcul Industrial Bucovina primii doi investitori germani. Dar că a intervenit pandemia, iar apoi a venit războiul din Ucraina…

„Nu trebuie să abandonăm” a spus Flutur, care a subliniat că este nevoie de o prezenţă activă la asemenea manifestări, pentru a fi atraşi investitori.

El a recunoscut că sunt dezavantaje ale zonei…, pentru că nu este ocolită doar Suceava, ci şi alte judeţe; iar motivul principal este lipsa autostrăzilor.

„Sunt nişte dezavantaje ale zonei noastre, că nu i-am văzut să vină la Neamţ sau Botoşani şi n-au venit la Suceava. E lipsa autostrăzilor, dar faptul că am tot deschis curse aeriene, că se profilează autostrada Nord-Sud, că modernizăm celelalte căi şi accesul pe Drumul Nordului sunt lucruri care dau un plus participării noastre” a spus Gheorghe Flutur.

El a menţionat că CJ Suceava va aproba pe clusterul de biotehnologie primele investiţii pe fonduri europene.

„Ne-am dori mai mult, dar nu suntem în cea mai fericită situaţie noi, în zona aceasta. Poate că relocările pot veni şi dinspre Răsărit, din Ucraina. Foarte multe se discută la aceste târguri mari, iar Expo Real München este unul dintre cele mai mari din lume” a precizat preşedintele CJ Suceava.

El a reamintit că, la precedentele participări la acest târg, reprezentanţii judeţului au fost contactaţi de investitori din domeniul sănătăţii şi din turism.

„Problemele au fost generate de pandemie şi de proximitatea cu războiul din Ucraina” a spus preşedintele CJ Suceava, care a menţionat însă că, pe lângă posibile relocări, există şi o nouă perspectivă pe partea de independenţă energetică, fiind vorba despre parcuri fotovoltaice sau parcuri eoliene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI