Vesel ești de neînvins!

Politicienii sunt vedetele la horă! Şi la hramuri, zilele comunelor, balurile gospodarilor, dar şi la festivalurile mărului, hribului, păstrăvului etc.. Se simt excelent în „baia de mulţime”, mai ales pentru că sunt ascultaţi de un auditoriu care „a servit ceva”, ca la un astfel de eveniment! Noroc că până a doua zi auditoriul uită ce a auzit. În avantajul ambelor părţi!

Demnitarii cei mai apreciaţi la aceste evenimente sunt cei care joacă cu talent, „aruncă” strigături noi şi „consumă” gospodăreşte! Unii au rămas în memoria colectivităţii prin excese scuzabile la aceste manifestări: „Bea, mănâncă, joacă. E de-al nostru”! Nu este momentul pentru aprecierea coeficientului de inteligenţă, ci doar a dorinţei de a petrece…

La organizare de petreceri suntem aşi la Suceava! Este şi un mijloc eficient de promovare personală (judeţul e lăsat la „va urma”), iar la Bucureşti ai noştri se bucură de renumele de „băieţi buni” şi de viaţă. Şi pentru că „ai noştri” nu prea cer favoruri pentru judeţ, cu atât mai bine!

Pe esplanada dintre Biserica „Sf. Dumitru” şi Casa de Cultură se udă arbuştii după ploi abundente (3.06. ora 9:00) şi se spală pavimentul cu atâta „talent”, încât responsabilii magazinelor din zonă trebuie să spele faţadele şi geamurile după ei! Prin aceste acţiuni, scump plătite, Consiliul Local îi determină pe proprietari să se îngrijească de aspectul oraşului! Când se va extinde şi în alte zone? Când Diasil va mai achiziţiona utilaje!!

Primăria Bucureşti a cumpărat tramvaie care nu pot fi folosite pentru că sunt mai late decât staţiile! Nu au avut o ruletă să măsoare lăţimea. Vinovată este „oculta mondială”! La Suceava nu se poate întâmpla aşa ceva!!! N-avem tramvaie!

Rromii au fost şi sunt discriminaţi! Nu au făcut şcoală, nu au „prins” o meserie de atâta discriminare! Şi au început să cerşească. Sunt 15% din populaţie şi 90% din cerşetori! Nu mai fură! Nu în România, pentru că este sărăcie la noi!

Premierul Ciucă are o slăbiciune pentru ministrul de la Energie! E bărbat frumos şi dă foarte bine în prezidiu! În uniformă ar putea fi în fruntea paradei de 1 Decembrie! Iar dacă zâmbeşte, ar putea face reclamă la pasta de dinţi! Probleme sunt cu ceea ce zice („viziuni” de peste 10 ani!?) şi ce face (practice nimic; în criză energetică a anulat contractele, aproape gata, pentru reactoarele 3 şi 4). Dar problemele sunt minore în comparaţie cu prezenţa sa fizică. E de podium băiatul!

Procurorul care a anchetat furtul de la alegerile de la Sectorul I s-a retras fără a audia niciun infractor care schimba sacii cu voturi. Este încă o „stea” pe cerul justiţiei române! O fi „aterizat” vreo stea şi pe umerii săi? Coldea ştie! Şi face!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1 Populaţia scade, tinerii pleacă, dar se construieşte „în draci”! Unii s-au lăsat de cârciumi şi au devenit „dezvoltatori imobiliari”!! Mint cei care spun că e vorba şi despre spălare de bani! Doar se întâmplă şi la Suceava unde e exclus!! Nu mi-a spus nimeni că face aşa ceva!

P.S. 2 Vizita celor patru şefi de stat sau guvern la Kiev mi-a amintit de un celebru roman umoristic al lui Jerome K. Jerome, „Trei într-o barcă şi câinele lor”. Plimbarea pe Nipru a avut şi un rol de autopromovare! Pentru noi, promovarea ar fi de la „dulapul” mut la „dulăul” ignorat, ceea ce este un pas înainte!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: