Parlamentarii AUR de Suceava cer premierului ca ajutorul de 700 de lei să fie acordat tuturor pensionarilor cu pensie sub valoarea coşului minim de consum

Cei trei parlamentari AUR de Suceava, deputaţii Dorel Gheorghe Acatrinei şi Lucian Florin Puşcaşu, precum şi senatorul Mircea Dăneasa au solicitat săptămâna trecută premierului Nicolae Ciucă să extindă ajutorul acordat de stat şi pentru pensionarii cu pensia sub coşul minim de consum pentru un trai decent.

 Potrivit celor trei parlamentari, ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că pensionarii vor beneficia de un ajutor de 700 de lei în luna iulie, fiind vorba despre cei care au pensii de până în 2.000 de lei.

Parlamentarii AUR suceveni arată că majoritatea pensionarilor care au pensia sub valoarea cosului minim de consum, ce trebuie calculat de INS, neîncadrându-se în limita impusă arbitrar prin ordonanţa de urgenţă – „cei care au pensii până în 2.000 lei” –, motiv pentru care solicită extinderea ajutorului de 700 de lei şi a tuturor celorlalte măsuri „de sprijin” pentru pensionarii care au pensii sub valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent, conform OUG 217/2000, care ultima dată când a fost calculat avea o valoare de 2.814 lei.

Potrivit parlamentarilor AUR de Suceava coşul minim de consum reprezintă „pragul sărăciei”. Or dacă măsurile pe care premierul le ia nu au ca obiectiv scoaterea românilor din sărăcie, denotă şubrezenia cu care acesta „îşi urmează crezul de a conduce Guvernul României”.

Ei cer premierului Nicolae Ciucă să spună care este data la care pensionarii cu pensia sub pragul coşului minim de consum pentru un trai decent vor primi „ajutorul legitim şi meritat din partea Statului Român”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: