La zi de reculegere şi reflecţie…

Vă rog să primiţi felicitările mele – un modest colaborator şi cititor al ziarului dumneavoastră –, cu prilejul Zilei Ziaristului Român (28 iunie) – a opta sărbătoare anuală de la data apariţiei ei.

Această zi este scumpă tuturor românilor de bună-credinţă – data ei fiind una emblematică. Ea evocă, după cum se presupune a şti, ziua de 28 iunie 1883, de tristă amintire, când marele nostru Mihai Eminescu a fost scos silit din viaţa publică şi băgat în cămaşa de forţă. Marcând data când, practic, presa scrisă română de atunci a fost adusă la tăcere, Eminescu fiind, la acea vreme, cea mai distinsă şi puternică voce publică, ziua de 28 iunie este departe de a fi o zi a bucuriei ziariştilor profesionişti ci, mai curând, o zi duhovnicească de reculegere şi reflecţie. Ziua ca atare implică o profundă meditaţie a slujitorilor presei scrise cu privire la rolul şi menirea acesteia, legată de domeniul vieţii sociale, ceea conferă o nobleţe aparte jurnalistului consacrat. Nu pot încheia sărăcia cuvintelor mele în raport cu stima pe care o meritaţi pe deplin, fără a mă gândi şi la victimele acestei bresle intelectuale, de la noi şi de peste tot, în lupta pentru dreptate şi adevăr oglindită în scrierile lor. Să le păstrăm celor plecaţi fără întoarcere dintre noi o pioasă amintire!

Cu întreaga stimă şi consideraţie,

ROMULUS SFICHI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: