Ajutor de 200 euro pe hectar pentru cultivatorii suceveni de cartofi

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Suceava primeşte, până pe 15 iulie a.c., cererile de înscriere în Programul de susţinere a culturii de cartofi de consum, potrivit schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de cartof de consum”.

Directorul executiv Claudia Elena Gogu informează că beneficiarii facilităţii pot fi producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător şi persoanele fizice autorizate; întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale; producătorii agricoli persoane juridice.

Printre condiţiile pentru accesarea sprijinului financiar se numără cultivarea cu cartofi de consum a unei suprafeţe de minim 0,3 hectare; obţinerea unei producţii de minim 15 tone pe hectar, din care comercializate să fie cel puţin 6 tone pe hectar, până la data de 29 noiembrie. Totodată, cei interesaţi trebuie să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol şi să facă, prin documente justificative, dovada producţiei minime realizate.

„Valoarea sprijinului financiar care se acordă este de 200 euro pe hectar şi se calculează proporţional cu suprafaţa cultivată” precizează Claudia Elena Gogu, şeful DAJ.

Documentaţia pentru înscrierea în Programul de susţinere a culturii de cartofi de consum trebuie să includă copie după buletinul sau cartea de identitate; copie a atestatului de producător; împuternicire sau procură notarială, după caz; copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului; dovadă de cont activ la bancă sau trezorerie; adeverinţa în original care atestă suprafaţa de teren cultivată cu cartofi de consum; declaraţie pe propria răspundere.

Cererea de înscriere în program poate fi transmisă şi prin mijloace electronice, poştă sau curierat. Documentele transmise prin mijloace electronice trebuie să fie semnate şi datate, iar copiile să fie certificate „conform cu originalul” de solicitant.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: