Ioan Stan, acuze grave la adresa lui Florin Cîţu:

Acest gropar al economiei româneşti condamnă propunerile PSD de reducere a preţului la carburanţi, schimbarea sistemului fiscal şi impozitarea marilor firme

 Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a adus, joi, acuze grave la adresa preşedintelui Senatului, fostul premier Florin Cîţu, despre care spune că a îngropat economia ţării şi şi-a dovedit incapacitatea de a guverna eficient.

„Domnul Cîţu, acest gropar al economiei româneşti care a reuşit în scurtul său mandat să îndatoreze statul ca nimeni altcineva în cei 32 de ani de democraţie, face ce face şi continuă să ne uimească prin atitudinile avute faţă de români şi interesele lor. Nu ştim ale cui interese le reprezintă domnia sa, dar, având în vedere felul în care a administrat ţara cât timp a fost premier, ridică mari semne de întrebare asupra onestităţii sale cu privire la «grija» pe care o afişează în declaraţiile publice faţă de poporul român” a spus Ioan Stan.

Potrivit senatorului social-democrat sucevean, doar în „această cheie” trebuie să fie interpretate şi ultimile declaraţii ale lui Cîţu în care condamnă iniţiativele PSD-ului referitoare la schimbarea sistemului fiscal, impozitarea marilor firme şi reducerea preţului la carburanţi.

„Probabil că aceste măsuri afectează grupurile de interes pe care dumnealui într-adevăr le reprezintă, altfel nu ne putem explica de ce le condamnă în loc să ofere alternative sau soluţii care să fie în folosul românilor. Din păcate, a fost evident, pe toată perioada mandatului său, că nu a fost interesat ca românii să trăiască decent şi nici acum nu pare să dorească acest lucru” a menţionat liderul social-democrat sucevean.

Ioan Stan a subliniat că, în comparaţie cu Florin Cîţu, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că PSD consideră că este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să se intervină pentru a echilibra situaţia şi că asta se întâmplă deja în această perioadă şi în ţări puternice precum Germania, Franţa sau Spania.

„Nu trebuie să uităm că avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejaţi în faţa creşterii preţurilor şi pentru sute de mii de companii mici şi mijlocii. Sunt firme româneşti care răzbesc greu de la o lună la alta. De aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute şi pe cei mai slabi să reziste acestor şocuri economice pe care le datorăm în parte şi incapacităţii dlui Cîţu de a administra eficient ţara cât timp a fost premier” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: