După depistarea în probe de apă a vibrionului holeric în Republica Moldova

Verificări sporite ale DSP Suceava în taberele de refugiaţi

DSP Suceava a anunţat, ieri, că a luat măsuri după ce în Republica Moldova a fost depistat vibrionul holeric în probe de apă.

Directorul executiv al DSP Suceava, Olivia Ioana Vlad, arată într-un comunicat de presă că, având în vedere informarea primită din partea Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile privind depistarea în probe de apă a vibrionului holeric în Republica Moldova, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Suceava a luat mai multe măsuri.

Ca urmare, se efectuează cu atenţie sporită triajul epidemiologic în taberele de refugiaţi şi se verifică respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere.

Totodată, DSP Suceava atenţionează reţeaua medicală din teritoriu privind anunţarea imediată, a cazurilor suspecte către Direcţia de Sănătate Publică şi recoltarea de probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigaţii de laborator.

Mai mult, Direcţia de Sănătate Publică Suceava recomandă populaţiei să consume apă de băut numai din surse controlate (autorizate), să respecte cu rigurozitate regulile de igienă privind spălarea mâinilor, precum şi regulile privind igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate, şi să evite scăldatul în bălţi/lacuri a căror apă este necontrolată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI