Prefectura face un nou apel ca sucevenii să primească şi să trateze cu decenţă recenzorii de teren

> Până acum a fost recenzată aproape 60% din populaţia rezidentă a judeţului

Prefectura a făcut, ieri, un nou apel ca sucevenii să primească în locuinţă şi să trateze cu decenţă recenzorii de teren care efectuează interviurile pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor.

Potrivit sursei citate, în perioada 31 mai – 21 iunie 2022, în judeţ, s-au efectuat 123.947 de interviuri pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor 2021, cu ajutorul recenzorilor de teren.

Având în vedere şi numărul persoanelor autorecenzate, 243.660, judeţul Suceava avea, la data de 21 iunie 2022, 59,6% din populaţie recenzată din totalul populaţiei rezidente estimată, la 1 decembrie 2021, ca fiind 616.434 persoane, arată Prefectura Suceava.

Totodată, se menţionează că în ce priveşte unităţile administrativ-teritoriale ale judeţului, 18 localităţi au o recenzare a populaţiei de sub 50%, 32 între 51%-60%, 37 între 61%-70%, 18 între 71%-80%, iar nouă localităţi peste 80%.

Recenzorii de teren au de recenzat „în medie, pentru judeţul Suceava, 447 locuinţe, într-un timp relativ scurt, ţinând cont de volumul mare de muncă şi necesitatea vizitelor multiple la adrese, pentru a se plia pe programul populaţiei. Ei vor vizita şi locuinţele în care chestionarele nu s-au validat din diferite motive – respectiv completare incorectă sau incompletă.

„Facem un apel la populaţia judeţului Suceava de a răspunde la recensământ, prin facilitarea accesului recenzorilor în clădiri şi tratarea acestora cu decenţă” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: