Potrivit unei decizii a prefectului Alexandru Moldovan

Podurile rutiere din judeţ vor fi verificate

> Vor fi stabilite intervenţiile necesare pentru aducerea podurilor aflate în stare de degradare la parametrii constructivi şi funcţionali corespunzători

Prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan, a dispus constituirea unei comisii mixte de verificare a stării de funcţionare şi de exploatare a podurilor şi podeţelor de pe teritoriul judeţului, a anunţat ieri Prefectura Suceava.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată având în vedere situaţia podului de pe drumul judeţean de la Luţca, din comuna Sagna din judeţul Neamţ şi luând în considerare siguranţa în trafic la nivelul judeţului Suceava, motivată fiind de „necesitatea reală de identificare a tuturor situaţiilor existente la nivelul obiectivelor de infrastructură – poduri şi podeţe, inclusiv ţinând cont de gravitatea proceselor de degradare care afectează alcătuirea constructivă şi funcţionalitatea acestora”.

Comisia mixtă îşi va desfăşura activitatea până la 20 septembrie a.c.

Din această comisie fac parte reprezentanţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Secţia de Drumuri Naţionale Suceava, Secţia de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, ai Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, ai Inspectoratului Judeţean în Construcţii Suceava şi ai Sucursalei Regionale Căi Ferate Iaşi – Secţia L 5 Suceava.

În urma verificărilor din teren, comisia va întocmi un raport ce va fi înaintat spre analiză prefectului, iar ulterior va fi prezentat în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, a transmis Prefectura Suceava.

Raportul ce va fi realizat va fi pus la dispoziţia CNAIR, în vederea identificării categoriilor de lucrări de intervenţii necesare pentru aducerea podurilor aflate în stare de degradare la parametrii constructivi şi funcţionali corespunzători.

Totodată, vor fi făcute demersurile necesare pentru asigurarea finanţării unor lucrări urgente, în vederea prevenirii unor potenţiale situaţii de risc, menţionează sursa citată.

Prefectul Alexandru Moldovan a solicitat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava monitorizarea acestor obiective de infrastructură şi aplicarea de restricţii de circulaţie – dacă se impune –, în vederea evitării producerii unor tragedii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI