După semnarea contractului

Mobilizare generală la asfaltarea străzilor din Suceava

> „Eu sper să recuperăm ce am pierdut, pentru că este o perioadă critică, în primul rând cu angajarea de personal calificat” spune primarul Ion Lungu, adăugând că a cerut constructorilor să suplimenteze numărul echipelor din teren

Primăria Municipiului Suceava a parafat, la începutul acestei săptămâni, contractul pentru atribuirea serviciului de reparare şi întreţinere a străzilor.

Câştigătorul licitaţiei este asocierea Florconstruct, SUCT şi Autotehnorom, în competiţie intrând şi asocierea dintre firmele Grup Construct Bucovina şi Auto Prima Serv.

„Au venit trei firme cu preţuri destul de mari. Aceasta este realitatea, dar important este că avem contract! Am cerut suplimentarea echipelor de asfaltare. Astăzi avem doar patru echipe, lucrând în vreo cinci locuri din oraş. Din păcate, nu sunt suficiente, faţă de cele de acum 10 ani, când erau 12-14 formaţii. Şi aceasta se întâmplă deoarece firmele de construcţii se întind să prindă cât mai multe contracte” arată primarul. Valoarea contractului licitat este de 10 milioane de lei, inclusiv TVA, în 2022 pentru reabilitări fiind programate cel puţin 50 de străzi. Alte cinci străzi sunt scoase la licitaţie pentru investiţii, respectiv pentru turnarea de covoare asfaltice.

„Este o veste bună, iar acum nu au motiv să nu mai lucreze, că nu se încadrează cu preţurile, cu costurile. Au venit cu un tarif destul de mare, cu 85% peste cel din anul trecut. Deci, din păcate, iată că avem jumătate din cantitatea de asfaltări pe care am făcut-o în anul 2021. Eu sper să recuperăm ce am pierdut, pentru că este perioadă critică, în primul rând cu personalul calificat angajat” a declarat Ion Lungu.

În prezent, cu doar patru formaţii, firmele constructoare intervin pe străzile Brădetului, Mihai Eminescu, Gherasim Buliga, Tudor Vladimirescu, Amurgului, Eroilor şi pe Calea Obcinilor.

Contractul pentru atribuirea serviciului de reparaţii şi întreţinere a străzilor a expirat în februarie 2021, acesta fiind prelungit până la momentul finalizării procedurilor licitaţiei lansate de primărie pentru desemnarea unui nou prestator. Contractul, cu o valabilitate de 12 luni, fusese semnat cu asocierea Florconstruct, SUCT, Autotehnorom şi ConBucovina, la o valoare de 20 de milioane de lei fără TVA.

Spre comparaţie, în programul de reparaţii şi întreţinere a străzilor din 2018, inclusiv pentru investiţii, Primăria Suceava a avut un buget de aproape 25 de milioane de lei. Pe listă figurau intervenţii pe 247 de străzi, dintre care pe 13 urmau a fi tunate covoare asfaltice, 130 trebuiau să fie plombate, iar 104 să fie balastate. Pentru reparaţii s-au rezervat 20 de milioane de lei, în timp ce alte 5 milioane de lei au fost destinate investiţiilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI