Judeţul are proiecte pentru finanţare prin POR 2021-2027

> Gheorghe Flutur: Finalizăm drumurile ce leagă judeţul Suceava şi Harghita prin pasul Bilbor şi cel cu judeţul Bistriţa-Năsăud, pe la Grădiniţa – Coşna > Depunem un proiect de 69 de milioane de euro pentru drumurile Fălticeni – Mălini şi Gura Humorului – Mălini

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, după o şedinţă la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est, că judeţul Suceava are pregătite mai multe proiecte care urmează să obţină finanţare europeană prin POR 2021-2027.

„Am participat astăzi, împreună cu o echipă din cadrul Consiliului Judeţean Suceava, la o şedinţă care a avut loc la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est cu privire la alocările financiare pentru această regiune prin Programul Operaţional Regional (POR) 2021 – 2027. În cadrul întâlnirii, desfăşurată în prezenţa conducerii ADR Nord-Est, s-a evidenţiat faptul că cele şase judeţe din regiunea Nord-Est vor avea la dispoziţie o alocare financiară de 1,7 miliarde de euro” a spus Gheorghe Flutur.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, Consiliul Judeţean Suceava a prezentat un număr mare de proiecte, pornind de la cele de reabilitare energetică, digitalizare, reabilitarea reţelelor utilitare, apă, canal şi gaze naturale din judeţul Suceava, precum şi proiecte de infrastructură rutieră.

„Referitor la proiectele de infrastructură rutieră, în cadrul întâlnirii am prezentat un proiect pentru care avem documentaţia întocmită, pentru reabilitarea tronsoanelor de drumuri care fac legătura între Fălticeni şi Mălini, prin Horodniceni şi Cornu Luncii, şi între oraşul Gura Humorului şi Mălini, prin Valea Moldovei şi Slatina. Proiectul include şi modernizarea podului de la Cornu Luncii, peste râul Moldova. Valoarea estimată a proiectului este de 69 de milioane de euro” a menţionat preşedintele Flutur.

El a informat că la sfârşitul acestui an vor fi finalizate drumurile care fac legătura între judeţul Suceava şi Harghita, prin pasul Bilbor, şi cu judeţul Bistriţa-Năsăud, pe la Grădiniţa – Coşna, iar prin acest proiect de 69 de milioane de euro se pregăteşte un traseu turistic „extrem de atractiv” pentru a asigura legătura cu judeţul Neamţ şi care va pune în valoare zona Mălini – Borca, spre lacul Bicaz şi Borsec. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI