Inaugurarea Pieţei Mici modernizate este amânată cu încă o lună

> „Sperăm ca pe la jumătatea lunii iulie, cel târziu, să dăm în folosinţă acest important obiectiv de investiţii ” a declarat edilul-şef Ion Lungu

Lucrările de modernizării a pieţei George Enescu nu vor fi încheiate până la sfârşitul acestei luni, a informat, într-o conferinţă de presă Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. „Ultimul termen pe care l-am discutat era 25 iunie, dar acesta nu este respectat. Sperăm ca pe la jumătatea lunii iulie, cel târziu, să dăm în folosinţă acest important obiectiv de investiţii. În prezent se fac finisaje, însă vrem ca până la inaugurare să asfaltăm şi strada Saturn şi să se facă şi alte lucrări adiacente” a declarat şeful municipalităţii sucevene.

La jumătatea lunii martie, Ion Lungu făcea cunoscut că stadiul de execuţie fizică a intervenţiilor era de 85%, avansând ca dată de inaugurare luna iunie. În ceea ce priveşte partea financiară, constructorii îşi primiseră 77% din banii cuveniţi, decontată fiind suma de circa 10 milioane de lei, dintr-un total de 13 milioane de lei.

Lucrările de modernizare a Pieţei Mici din cartierul George Enescu au demarat în septembrie 2019. Câştigătoare a licitaţiei a fost oferta asocierii de firme SUCT, Loial Impex şi Don Proiect Suceava, pentru 10,24 de milioane de lei, cu o perioadă de execuţie de 24 de luni. Lucrarea trebuia încheiată în septembrie 2021, între timp valoarea contractului fiind reactualizată.

Consiliul Local a aprobat, în şedinţa lunii mai, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea reţelelor termice de distribuire aferente punctului termic nr. 1 George Enescu. Înlocuiţi vor fi 2.548 de metri de conducte din zona Aleea Saturn şi strada Zorilor, alimentând 11 blocuri, policlinica, inclusiv „spaţiile comerciale şi parcarea subterană din Piaţa Mică”. În aceeaşi întrunire, aleşii municipali au votat trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Suceava a unei suprafeţe de teren de pe Aleea Saturn, „pentru a putea finaliza lucrările de modernizare a acesteia, până la deschiderea efectivă a pieţei”. Tot atunci, primarul Ion Lungu anunţa că în curs de achiziţionare erau mesele noi, valoarea dotării cu tarabe fiind 353.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI