Volei masculin

România a trecut de la argint la aur

> La succesul României au contribuit şi sucevenii Adrian Aciobăniţei şi Alexandru Raţă

 România a cucerit pentru a doua oară trofeul Silver League la volei masculin, după o finală fantastică! În 2023, tricolorii vor juca din nou în prima divizie a voleiului continental, Golden League.

Naţionala României a arătat ca o adevărată echipă reuşind să treacă după un meci de pomină de Finlanda. Acest lucru este cel mai important lucru cu care trebuie să rămânem după finala Silver League câştigată în faţa Finlandei cu 3-2 (17-25, 25-21, 20-25, 25-23, 15-13). Din lotul României care a reuşit această performanţă de senzaţie au făcut parte şi sucevenii Adrian Aciobăniţei şi Alexandru Raţă.

Au existat şi greşeli, e adevărat, au existat şi momente de cădere, dar nu există meciuri între două echipe de valori apropiate fără aceste fluctuaţii. Numai că adevăraţii campioni ies din orice situaţie. Iar românii au ştiu cum să se ridice şi, repet, să se sacrifice, să nu îşi piardă capul în momentele decisive şi să revină de la 1-2 la seturi şi 18-20 pentru a se impune cu 25-23 şi a egala situaţia la seturi. În decisiv, tricolorii au fost mai proaspeţi şi mai lucizi, aşa că s-au impus cu 15-13, declanşând hora bucuriei pe parchetul sălii din Budapesta şi, sunt convins, urlete de bucurie în rândul fanilor de acasă. Cu această victorie băieţii nu doar că şi-au îndeplinit obiectivul, dar de anul viitor vor juca în prima divizie a voleiului continental, Golden League. Este pentru a doua oară în cele trei ediţii ale Silver League în care românii se impun. Prima dată au făcut-o în 2019, după o finală cu Grecia, aşa că se poate spune că sunt adevăraţi specialişti ai competiţiei. Acum, ca sa fiu sincer, nu mi-aş dori să-i mai văd în această postură prea curând, pentru că vreau să joace mulţi ani de-acum încolo în Golden League, acolo unde sunt convins că le este locul.

Pe lângă cei 14 jucători prezenţi la Budapesta, merite în obţinerea acestei victorii au şi cei patru voleibalişti care au mai fost în lot de-a lungul campaniei din acest an: Ciprian Matei, Filip Constantin, Daniel Chiţigoi şi Andrei Druţă. De asemenea, reuşita antrenorilor Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu ar fi fost imposibilă fără ajutorul celorlalţi oameni din staff: Eugen Pascale (fizioterapeut), Filip Markovic (statistician), Carlo Sati (preparator fizic) şi Laurenţiu Lică (team manager).

Au jucat pentru România în meciul cu Finlanda: Marian Bala (14), Adrian Aciobăniţei (14), Rareş Bălean (13), Robert Călin (10), Alexandru Raţă (9), Robert Vologa (7), Bela Bartha (6), Mircea Peţa (3), Cristian Bartha (1), Andrei Butnaru (-), Marius Iftime (-), Claudiu Dumitru (-), Sergio Diaconescu (libero), Vlad Kantor (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: