Proteste în Belgia, din cauza creşterii costului vieţii

O zi de greve în Belgia din cauza creşterii costului vieţii a forţat ieri aeroportul din Bruxelles să anuleze toate plecările şi a oprit numeroase servicii de transport din întreaga ţară, relatează Reuters.

Sindicatele au declarat că se aşteaptă ca zeci de mii de persoane să participe la un protest la Bruxelles. Serviciile de tansport pe calea ferată au funcţionat parţial, pentru a permite protestatarilor să ajungă în capitală.

Aeroportul din Bruxelles a declarat că nu a putut permite plecarea zborurilor de pasageri, deoarece acţiunea sindicală s-a extins la personalul de securitate. Transportul public local a funcţionat cu servicii minime.

Inflaţia a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creşterile puternice ale preţurilor, în mare parte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a afectat aprovizionarea cu cereale şi a provocat o creştere a costului energiei.

Prim-ministrul Alexander De Croo a declarat că lucrătorii belgieni sunt mai bine protejaţi decât omologii din majoritatea celorlalte ţări ale Uniunii Europene, deoarece salariile sunt indexate cu rata inflaţiei.

El a declarat pentru postul public de televiziune RTBF că guvernul a prelungit până la sfârşitul anului măsurile de reducere a taxelor pentru gaz, electricitate şi combustibil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: