Prefectura caută noi soluţii pentru decongestionarea DN 2 între Suceava şi Siret

> Se va amenaja o parcare pentru 300 de tiruri, iar pe marginea drumului vor fi instalate toalete ecologice

 Prefectura Suceava a anunţat, ieri, că în vederea asigurării activităţilor de decongestionare şi fluidizare a traficului şi circulaţiei în condiţii de siguranţă pe DN2 pe segmentul de drum Suceava – Siret (în contextul în care circulaţia, în ultima perioadă, s-a desfăşurat pe partea carosabilă, dar şi pe acostament, ducând la ruperea acestuia) prefectul Alexandru Moldovan a solicitat Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Suceava intervenţia în regim de urgenţă.

Astfel, începând de ieri dimineaţă, se efectuează lucrări de completare acostamente cu material frezat pe DN 2, la km 473 – 474.

Totodată, luând în considerare valorile crescute de trafic cu vehicule de mare tonaj care au ca destinaţie Ucraina, care au condus la crearea de coloane de aşteptare pe DN 2 în zona de drum Suceava – Siret, prefectul a solicitat conducerii SDN Suceava identificarea de zone în care vor fi amplasate toalete ecologice.

În acest sens, cu sprijinul Primăriei Municipiului Suceava, vor fi amplasate 10 toalete ecologice, care vor fi suplimentate, luându-se în considerare valorile de trafic ce vor fi înregistrate în perioada următoare.

Prefectul Alexandru Moldovan a dispus analizarea posibilităţii organizării unui spaţiu de parcare care să asigure staţionarea temporară a unui număr ridicat de autovehicule şi care va permite fluidizarea circulaţiei în zona Punctului de Trecere a Frontierei Siret. În urma discuţiilor cu primarul oraşului Siret, Adrian Popoiu, acesta şi-a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziţie un teren din domeniul localităţii, unde este posibilă staţionarea temporară a aproximativ 300 de tiruri, urmând a fi identificate şi alte posibile terenuri.

„În această zonă de staţionare temporară vor fi asigurate condiţii normale de odihnă, vor fi amplasate toalete ecologice, duşuri mobile, va fi organizat fluxul de intrare – ieşire a tirurilor sub coordonarea structurilor MAI” a precizat Prefectura Suceava.

Totodată, sursa citată a precizat că, în ceea ce priveşte autorităţile vamale, au fost dispuse măsuri de suplimentare a efectivelor de lucrători vamali cu şapte posturi, urmând ca în perioada următoare să fie completate cu încă doi lucrători, ccea ce permite optimizarea activităţilor în Punctul de Trecere a Frontierei Siret. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI