Premierul Nicolae Ciucă vrea ca, până la sfârşitul anului, să fie semnate toate contractele de execuţie pentru Autostrada Moldovei

Premierul României, Nicolae Ciucă, prezent ieri la semnarea unui contract pentru execuţia unui lot de pe autostrada A7, a declarat că vrea ca toate contractele să fie semnate până la 31 decembrie 2022.

Aflat la semnarea contractului între CNAIR şi compania Pizzarotti pentru execuţia Lotului 1 al autostrăzii Ploieşti – Buzău, premierul Ciucă a spus că este un moment care începe să devină uzual după ce, în urmă cu câteva zile, a fost semnat primul contract din Autostrada Moldova.

„Apreciez că este foarte important să asigurăm acest ritm de coerenţă derulării întregului program, pentru că, aşa cum am înţeles de la domnul ministru, obiectivul asumat pentru anul acesta este ca până pe 31 decembrie să fie semnate toate contractele pentru Autostrada Moldova” a declarat Ciucă.

Premierul a subliniat că este un proiect aşteptat de foarte mult timp de români şi că este datoria Guvernului ca tot ceea ce înseamnă aşteptările populaţiei şi asumarea din partea Guvernului să se realizeze.

„Vorbim despre un proiect foarte important care are asigurată finanţarea prin PNRR. Sunt alocate sume importante. Discutăm despre 12 miliarde de euro, bani alocaţi prin PNRR, discutăm de 9 miliarde de euro alocaţi prin fondurile de coeziune. Iată, o sumă foarte mare de bani care trebuie să se regăsească în dezvoltarea infrastructurii mari din ţara noastră” a spus premierul.

Nicolae Ciucă a cerut ministrului Transporturilor şi CNAIR ca aceste obiective să aibă ritmicitatea necesară pentru încadrarea în termenele asumate.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a precizat că doreşte ca în acest an să fie semnate contractele pentru tronsoanele autostrăzii A 7 până la Paşcani. În cazul contractului semnat joi, este vorba de 21 km de autostradă, cu termen de execuţie de 20 de luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: