Patru transporturi ilegale de material lemnos au fost depistate, într-o singură zi, de poliţiştii SPR Gălăneşti

Poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au depistat, miercuri, patru transporturi ilegale de material lemnos în volum de circa 20 mc.

La ora 8:40, acţionând pe raza comunei Vicovu de Jos, au oprit pentru control o autoutilitară Mercedes Benz, care circula pe DN 2 E transportând material lemnos, fiind condusă de un bărbat de 33 ani, din Putna.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că acesta transportă material lemnos şi nu posedă aviz de însoţire. Transportul a fost condus la FPL Putna – OS Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui tehnician silvic care, în urma inventarierii, a stabilit că în autoutilitară erau transportaţi 6,86 mc, dintre care 4.99 mc lemn pentru construcţii, în valoare de 998 lei, şi 1,87 mc buştean pentru gater, în valoare de 1.092,08 lei.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

La ora 12:20, poliţiştii, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, au oprit pentru control o autoutilitară Ford Transit care circula pe drumul comunal Putna din localitate, transportând material lemnos, fiind condusă de un bărbat de 33 ani, din comuna Bilca.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că transportă lemn de foc fag pentru care a prezentat un aviz de însoţire cu cantitatea totală de 2,01 mc. Existând suspiciuni că transportă o cantitate mai mare, transportul a fost condus la FPL Putna – Ocolul Silvic Putna. În urma inventarierii s-a stabilit că în autoutilitară era transportată în plus cantitatea de 1,76 mc lemn de foc fag, în valoare de 296,87 lei.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

La ora 16:45, poliţiştii, aflaţi în serviciul de patrulare pe raza comunei Bilca, au oprit pentru control o autoutilitară Mercedes Benz, care circula pe DJ 178 C, condusă fiind de un bărbat de 49 de ani, din comuna Putna.

Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că acesta transporta cherestea de răşinoase pentru care nu avea aviz de însoţire. În urma inventarierii s-a stabilit că era transportată cantitatea de 8,60 mc cherestea răşinoase, în valoare de 7.482 lei.

Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 6.000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia OS Putna.

La ora 18:15, lucrătorii patrulei de siguranţă publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Putna, au oprit pentru control o autoutilitară VW Transporter care circula pe drumul comunal Putna transportând material lemnos, condusă de un bărbat de 41 ani, din oraşul Vicovu de Sus.

S-a constatat că el transporta lemn de foc fag pentru care nu avea aviz de însoţire. În urma inventarierii, s-a stabilit că erau transportaţi 2,14 mc lemn de foc fag, în valoare de 370,22 lei.

Şi acesta a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia OS Putna. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI