Emmanuel Macron, Olaf Scholz, Mario Draghi şi Klaus Iohannis, mesaje de solidaritate în cursul vizitei la Kiev

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, premierul Italiei, Mario Draghi şi preşedintele României, Klaus Iohannis, au reafirmat, în cursul vizitei în Ucraina, solidaritatea Uniunii Europene cu poporul ucrainean, în contextul conflictului militar cu Rusia.

Emmanuel Macron, Olaf Scholz şi Mario Draghi au ajuns ieri dimineaţă în Ucraina. S-au deplasat în Irpin, o localitate situată la periferia vestică a Kievului în care au fost semnalate masacre comise de trupele ruse, iar apoi au discutat cu preşedintele Volodimir Zelenski, în capitala Ucrainei.

„Adresez un mesaj de unitate europeană poporului ucrainean, de susţinere, atât în prezent, cât şi în viitor, săptămânile următoare vor fi săptămâni dificile”, a declarat Emmanuel Macron, potrivit postului BFMTV.

La rândul său, cancelarul german, Olaf Scholz, a evidenţiat importanţa continuării oferii de asistenţă Ucrainei, în conflictul cu Rusia. „Este important, în contextul în care ajung la Kiev liderii a trei ţări mari, care sunt fondatoare ale comunităţii economice europene, să arătăm susţinere pentru cetăţenii Ucrainei în această situaţie cu totul specială”, a afirmat Olaf Scholz, citat de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Nu vrem să arătăm doar solidaritate, ci şi să ne asigurăm că ajutorul pe care îl organizăm, financiar, umanitar, dar şi în materie de armament, să poată continua. Vom continua susţinerea cât va fi necesar pentru lupta de independenţă a Ucrainei”, a subliniat Olaf Scholz.

Prim-ministrul italian Mario Draghi a promis să „reconstruiască totul” după ce a vizitat oraşul ucrainean Irpin, devastat de război. „Vom reconstrui totul. Au distrus grădiniţele, au distrus locurile de joacă pentru copii. Totul va fi reconstruit. Au început deja”, a declarat Draghi, potrivit CNN.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a scris, ieri, pe Twitter, când a ajuns în gara din Kiev că agresiunea Rusiei în Ucraina trebuie să înceteze. Klaus Iohannis a spus că se află la Kiev alături de colegii săi europeni: cancelarul Olaf Scholz, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, de premierul Italiei Mario Draghi pentru a arăta „sprijinul puternic şi solidaritatea deplină cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski şi cu poporul ucrainean”. „Această agresiune ilegală a Rusiei trebuie să înceteze”, spune Iohannis, pe Twitter.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: