Câtă încredere

> L.D. CLEMENT

„Oamenii informaţi mai riguros au o mai mare încredere în ştiri. Cei care nu acordă o mare atenţie surselor de unde se informează nu au încredere, sunt mai neîncrezători în ştiri” a tras concluzia lector univ. dr. Antonia Matei, de la Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a Universităţii Bucureşti, la lansarea Digital News Report, o cercetare ce a pus în atenţie că „încrederea în presa din România a scăzut în 2022 cu 11% faţă de anul 2020” (de la 44, la 33%). Cei care au răspuns tranşant că nu au încredere în presă s-au înmulţit la 31%, faţă de 24% în 2020. Pe de altă parte, cercetarea a indicat că „social media rămâne principala modalitate de a afla despre ştiri” (pentru peste 50% dintre români), că între mediile sociale reţeaua Facebook este preferata românilor (63%), că telefonul inteligent este principalul aparat cu ajutorul căruia se consumă informaţiile şi că numărul celor care plătesc pentru ştirile online este în scădere (13% acum, faţă de 20% în 2018)… Aici am spicuit doar câte ceva din raport. Şi mai adaug – căci mi-a plăcut asta! – că din cercetare a reieşit că cele mai multe persoane (63%) sunt interesate de ştirile locale şi că nu puţine (48%, respectiv 47%) sunt interesate de cultură şi de educaţie.

…Altfel, vă aştept să-mi transmiteţi dacă aveţi încredere în informaţiile de mai sus sau ba; dacă le-aţi citit gratis pe Facebook, utilizând telefonul deştept, ori dacă (alături de toate celelalte din cuprinsul publicaţiei) aţi considerat că sunt informaţii de 2 lei!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI