Lucrarea „Ştefan cel Mare şi moldovenii din vremea sa”, lansată la Suceava

În cadrul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 500 de ani de la sfinţirea Bisericii „Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou”, actuala Catedrală Arhiepiscopală din Suceava, a fost lansată cartea istoricului ardelean Adrian Andrei Rusu, „Ştefan cel Mare şi moldovenii din vremea sa”, aflăm dintr-un material semnat de pr. Ştefan Mihalcea, articol care se poate citi pe site-ul ArhiepiscopiaSucevei.ro. Evenimentul a fost moderat de PC Gabriel Herea, inspector eparhial, iar despre volum au mai vorbit Arhid. Vasile Demciuc, istoric, cadru didactic la USV, arheologul expert Ioan Mareş.

Apărută la Editura Mega, Cluj-Napoca, lucrarea aduce o contribuţie importantă la epoca ştefaniană, încercând să lămurească unele aspecte mai puţin cunoscute sau asupra cărora s-au aşternut informaţii de legendă. De exemplu, actuala „Cetate a Sucevei” este mai mult o citadelă a Sucevei, un castel al cetăţii, pentru că aceasta a fost mult mai mare în timpul Binecredinciosului Voievod, fiind înconjurată de fortificaţii şi anumite clădiri anexe. Din păcate, întreaga zonă arheologică a fost distrusă după anul 1975, prin nivelarea terenului cu ajutorul buldozerelor, am aflat, printre altele, din articolul semnat de pr. Ştefan Mihalcea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: