Vesel ești de neînvins!

Un erudit antic (Aristofan, supranumit Părintele Comediei) ar fi zis: „Ce mă împiedică să spun un lucru serios zâmbind?”. Este cea mai frumoasă definire a optimismului în viaţă, dar şi o perfectă evocare a ironiei ca mod de corectare a „luatului pe arătură”! De ce să avem aspectul şi vocea unuia cu afecţiuni hepatice sau digestive când avem ceva de spus sau de făcut? Condimentată cu o glumă, orice acţiune sau conversaţie (chiar în contradictoriu) se desfăşoară mai plăcut, indiferent de rezultate! Îmi aduc aminte de această superbă maximă, mai rar decât mi-ar plăcea, dar îmi revine periodic, mai ales când sunt agasat.

Am o frică cumplită de cei care nu au simţul umorului, de cei foarte „serioşi”, de cei cărora trebuie să le spui, după un banc: „a fost o glumă”! Nu doar că-ţi strică ziua, dar sunt capabili de prostii cu carul şi au un complex major faţă de toţi şi de toate.

E bine să vedem întâmplările vesele din fiecare moment al vieţii (mă dau filozof!!) şi să ne amuzăm pe seama tuturor, inclusiv de prostiile pe care le facem sau spunem. Efectul unei asemenea atitudini îl aveţi în motto-ul acestei rubrici!

Cerşetorii din Suceava nu sunt deranjaţi de autorităţi (Poliţia Locală), ca o expresie a grijii faţă de aproape! Spun „aproape” şi pentru că nu sunt singurii care întind mâna!!

Unii din guvern vor creşterea TVA la unele produse nesănătoase – zahăr, băuturi carbogazoase etc. Ar fi groaznic dacă ar creşte TVA-ul la ceaiul de tei! Robor-ul ar ajunge la cer, iar cursul leu/euro s-ar prăbuşi!

A demarat campania de desemnare a candidatului la Preşedinţie din partea PNL! Sunt 4, dintre care l-am remarcat pe Rareş Bogdan. Dacă va ieşi, vom putea spune că după un preşedinte mai mult beat (Băse), unul mai mult mut (Klaus), avem un preşedinte mai mult rujat!

Putin are două sosii! „Dublurile” îi seamănă perfect. Partenera sa de viaţă ştie, oare, să deosebească „copiile” de original? Oricum, va fi iar mămică şi Putin fericit!

O altă maladie afectează planeta: Variola maimuţei! Normal, ne tragem din maimuţe! Şi mulţi nu au încheiat tranziţia! Au renunţat doar la blană. Vedeţi cât de uşor se caţără în copaci? De ce nu rămân acolo măcar cât fructele sunt coapte? Şi ar coincide cu vacanţa parlamentară!

S-a propus ca bujorul să fie floarea naţională. Această propunere trebuie să treacă prin Parlament! Subiectul este favorit pentru aleşi şi va fi dezbătut până la Crăciun. Cred că vor fi şi contrapropuneri: ciuboţica cucului, gura leului sau muşeţelul, care are şi virtuţi terapeutice. Iar naţiunea va fi fascinată de pledoariile de la tribuna Parlamentului!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1. Documentându-mă, am aflat că sunt bujori de grădină, de munte şi de câmpie. Personal aş adăuga şi superbii bujori în obrăjori specifici „consumatorilor fruntaşi”! Au o foarte plăcută culoare roşu-movulie!

P.S. 2. Fostul deputat Mihalescu a ajuns consul onorific al Republicii Coreea în România, cu sediul la Rădăuţi! Meritele sale pentru această onoare ar fi legate de comerţul cu produse Samsung?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: