Gheorghe Flutur a anunţat finanţări de un miliard de euro pentru proiecte din judeţ:

Suceava primeşte bani frumoşi pentru apă, canal, gaz şi drumuri

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, că valoarea proiectelor aprobate la finanţare în judeţul Suceava se ridică la un miliard de euro.

Potrivit lui Flutur, prin Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny”, autorităţile locale din judeţul Suceava vor beneficia de finanţări în valoare de 600 de milioane de euro, pentru proiecte de apă, canalizare, gaz şi drumuri.

„Este o veste cu sume garantate, care sunt trecute în actele normative. Am făcut naveta la Bucureşti, am acceptat să revin în politica mare, am câştigat o funcţie, mă duc săptămânal la Bucureşti pentru proiecte de tipul celor enumerate, fiindcă sunt extrem de importante. Suceava primeşte bani frumoşi pentru apă, canal, gaz şi drumuri. Banii de care am vorbit figurează în acte normative apărute în Monitorul Oficial” a precizat preşedintele CJ Suceava.

El a menţionat că, din cele 600 de milioane de euro, 220 de milioane de euro sunt pentru aducţiuni de gaz metan în 37 de localităţi şi că va fi introdus gazul în aglomerări urbane precum Milişăuţi – Arbore – Burla, Liteni – Udeşti – Vereşti, Cajvana – Cacica – Botoşana – Comăneşti şi Marginea–Horodnic. Gazul va mai ajunge în localităţi ca Berchişeşti, Cornu Luncii, Rădăşeni, Pojorâta, Fundu Moldovei, Dărmăneşti, Adâncata şi Hănţeşti.

Potrivit lui Gheorghe Flutur, se vor construi aproximativ 1.300 de kilometri de reţele de gaze, iar într-o primă fază vor fi 60.000 – 65.000 de beneficiari.

Totodată, potrivit lui, în judeţul Suceava se implementează proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Suceava în perioada 2014-2020”, finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) cu o valoare de aproximativ 243,4 milioane de euro (105,7 milioane pentru apă potabilă şi 128,7 de milioane pentru canalizare), fiind astfel posibilă conectarea la sistemul de apă şi canalizare a peste 200.000 locuitori, vizate fiind 14 localităţi din judeţ.

„De altfel, bani vor intra în judeţ şi prin alte proiecte: 19 milioane pentru consolidarea, restaurarea şi reabilitarea Palatului Administrativ din Suceava, peste 3 milioane de euro pentru construirea unui cămin studenţesc la Universitatea «Stefan cel Mare» din Suceava, peste 38 milioane de euro pentru proiectul sălii polivalente din Suceava, peste 10 milioane de euro pentru modernizarea Vămii Siret, 33 de milioane de euro pentru modernizarea taberei de la Bucşoaia, 60 milioane de euro printru programul «Bucovina – Pol de Dezvoltare Turistică», proiecte transfrontaliere, dar şi alte proiecte ale CJ Suceava” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI