Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan va oficia Sf. Liturghie la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Calinic, a anunţat că la 24 iunie, la hramul Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, Sfânta Liturghie va fi oficiată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Potrivit IPS Calinic, la procesiunea cu moaştele Sf. Ioan cel Nou de la Suceava din ziua de 22 iunie va participa Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, care va sluji şi Sfânta Liturghie a doua zi.

„În ziua hramului vor sluji Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, însoţit de membrii Sinodului Mitropolitan, la care se va adăuga şi Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului” a precizat Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

IPS Calinic a mai precizat, în cadrul rubricii „Răspunsul ierarhului”, că nu se recomandă ca preoţii bisericilor din Suceava să participe la Sf. Liturghie oficiată la Mănăstirea „Sf. Ioan”.

„Nu este recomandat acest lucru, întrucât în fiecare parohie, fiind şi pomenirea liturgică a Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul, se fac Tedeumul de mulţumire pentru cei vii şi slujbe de pomenire pentru cei adormiţi. Mai mult, fiind în postul Sfinţilor Apostoli Petru si Pavel, mulţi credincioşi şi credincioase doresc să se spovedească şi să se împărtăşească. Nu în ultimul rând, trebuie să ne gândim şi la cei care, din binecuvântate motive, nu pot să se deplaseze prea departe pentru a participa la slujbă ori o ascultă din preajma bisericii. Preoţii împreună cu credincioşii lor sunt aşteptaţi însă în număr cât mai mare la procesiunea cu moaştele Sfântului nostru ocrotitor, care va avea loc în după-amiaza zilei de 22 iunie” a explicat IPS Calinic. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI