Evaluarea naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a începe azi

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, prof. Gabriel Matei, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că examenul de evaluare naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a va fi organizat în judeţ în 159 de centre de examen. Pentru evaluarea lucrărilor scrise sunt constituite trei centre zonale de evaluare, la şcolile gimnaziale nr. 1, nr. 4 şi nr. 8 din municipiul Suceava.

Prof. Gabriel Matei a spus că probele scrise ale examenului de evaluare naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 14 iunie – limba şi literatura română şi 16 iunie – matematică.

El a precizat că în judeţ sunt înscrişi pentru susţinerea celor două probe scrise 6.139 de elevi.

Inspectorul şcolar general adjunct a menţionat că au fost aprobate 26 de solicitări de desfăşurare a examenului în condiţii speciale, conform procedurii cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor. Astfel, pentru 21 de elevi a fost prelungit timpul de lucru cu 1-2 ore: 10 susţin probele cu interpret mimico-gestual, 5 beneficiază de redactarea lucrării scrise prin utilizarea unor instrumente compensatorii, unu beneficiază de prezenţa unui însoţitor în sala de examen, iar 2 elevi vor susţine probele într-o sală separată şi cu citirea subiectelor de către un profesor asistent. Pentru alţi trei elevi s-a aprobat susţinerea probelor într-o sală separată, dintre care 2 cu dispozitiv de monitorizare a glicemiei (telefon mobil).

Pentru doi elevi s-a aprobat transmiterea subiectelor prin dictare de către un profesori asistent (dintre ei, un elev beneficiază şi de redactarea lucrării scrise prin dictare către un profesori asistent). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: