Evaluarea naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a începe azi

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, prof. Gabriel Matei, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că examenul de evaluare naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a va fi organizat în judeţ în 159 de centre de examen. Pentru evaluarea lucrărilor scrise sunt constituite trei centre zonale de evaluare, la şcolile gimnaziale nr. 1, nr. 4 şi nr. 8 din municipiul Suceava.

Prof. Gabriel Matei a spus că probele scrise ale examenului de evaluare naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a vor avea loc în zilele de 14 iunie – limba şi literatura română şi 16 iunie – matematică.

El a precizat că în judeţ sunt înscrişi pentru susţinerea celor două probe scrise 6.139 de elevi.

Inspectorul şcolar general adjunct a menţionat că au fost aprobate 26 de solicitări de desfăşurare a examenului în condiţii speciale, conform procedurii cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor. Astfel, pentru 21 de elevi a fost prelungit timpul de lucru cu 1-2 ore: 10 susţin probele cu interpret mimico-gestual, 5 beneficiază de redactarea lucrării scrise prin utilizarea unor instrumente compensatorii, unu beneficiază de prezenţa unui însoţitor în sala de examen, iar 2 elevi vor susţine probele într-o sală separată şi cu citirea subiectelor de către un profesor asistent. Pentru alţi trei elevi s-a aprobat susţinerea probelor într-o sală separată, dintre care 2 cu dispozitiv de monitorizare a glicemiei (telefon mobil).

Pentru doi elevi s-a aprobat transmiterea subiectelor prin dictare de către un profesori asistent (dintre ei, un elev beneficiază şi de redactarea lucrării scrise prin dictare către un profesori asistent). (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI