Cinci bărbaţi au ajuns în arestul IPJ după ce au intrat în curtea unei femei din Şcheia, au distrus geamuri şi au ameninţat-o

Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii suceveni după un scandal pe raza comunei Şcheia, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisar-şef Ionuţ Epureanu.

Potrivit acestuia, „poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă de natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii, astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată”.

Mai mult, el a arătat că poliţiştii suceveni atrag atenţia cu privire la riscurile implicării în fapte cu violenţă, astfel de comportamente de tip antisocial urmând a fi sancţionate cu fermitate, inclusiv prin dispunerea măsurilor privative de libertate.

Joi, la ora 17:00, poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Şcheia au fost sesizaţi de o femeie cu privire la faptul că mai multe persoane au pătruns fără drept în curtea ei, au distrus două geamuri de la locuinţă şi i-au adresat ameninţări cu acte de violenţă.

La faţa locului s-au deplasat echipajele de poliţie din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia, stabilind că în cursul zilei, în jurul orei 16:30, în timp ce femeia se afla la domiciliu, a venit fostul concubin însoţit de alţi patru bărbaţi… Ei au intrat fără drept în curtea locuinţei, având asupra lor obiecte contondente, au distrus două geamuri de tip termopan ale locuinţei şi i-au adresat femeii ameninţări cu acte de violenţă.

Întrucât unul dintre bărbaţii implicaţi a avut anterior o relaţie de concubinaj cu partea vătămată, a fost întocmit şi aplicat formularul de evaluare a riscului, din care a reieşit existenţa unui risc iminent. Însă femeia s-a opus emiterii unui ordin provizoriu de protecţie, după ce a luat la cunoştinţă de riscurile la care se expune.

Acesteia i-a fost pusă la dispoziţie o cerere prin care să se adreseze instanţei în vederea emiterii unui ordin de protecţie, în situaţia în care va dori acest lucru.

Poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală pentru „violare de domiciliu”, „distrugere” şi „ameninţare”.

În cursul zilei de sâmbătă, după efectuarea cercetărilor şi completarea materialului probator, poliţiştii i-au identificat pe toţi participanţii la agresiune, fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de cei cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 42 de ani.

Cei cinci suspecţi au fost introduşi în arestul IPJ Suceava.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Şcheia, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând a se dispune procedural.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate. Îi atenţionăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale” a menţionat sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI