Curtea de Apel Suceava a decis:

Fostul vicepreşedinte al CJ Suceava Cristinel Creţu rămâne în arest

Fostul vicepreşedinte al CJ Suceava Cristinel Creţu rămâne în arest după ce Curtea de Apel Suceava a respins contestaţia formulată de el faţă de decizia Tribunalului Suceava.

Reamintim, Cristinel Creţu a fost trimis în judecată de DNA Cluj pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii anticorupţie din Cluj arată în rechizitoriu că, în cursul lunii decembrie 2020, Cristinel Creţu, în calitate de vicepreşedinte al CJ Suceava, ar fi primit, de la administratorul unei societăţi comerciale, suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul CJ Suceava cu atribuţii de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea a două acorduri contractuale încheiate de instituţie cu o asociere la care firma omului de afaceri este parte să decurgă fără impedimente. Anchetatorii susţin că aceste demersuri ar fi avut loc în contextul unor neînţelegeri între autoritatea judeţeană Suceava, beneficiară a proiectului, şi asocierea din care face parte firma omului de afaceri, iar contractele de lucrări vizau reabilitarea unor loturi din cadrul Proiectului regiunea nord-est, axă rutieră strategică 1: Iaşi – Suceava.

Procurorii DNA Cluj mai arată că, într-un context diferit, la data de 16 martie 2022, în calitate de vicepreşedinte al CJ Suceava, având atribuţii de coordonare a Direcţiei judeţene de Drumuri şi Poduri Suceava, Creţu i-ar fi pretins aceluiaşi om de afaceri o sumă de bani, neindividualizată, pentru desfăşurarea fără impedimente a unui acord-cadru având ca obiect lucrări de reparaţii pe drumurile judeţene, pe timp de vară şi iarnă, acord încheiat de o asociere la care firma omului de afaceri era parte.

Ulterior, la data de 29 martie 2022, Creţu ar fi precizat care este suma pretinsă, respectiv 40.000 euro, bani primiţi de inculpat la data de 4 aprilie 2022, când a fost prins în flagrant.

În vederea confiscării speciale, s-au dispus măsuri asiguratorii asupra unor bunuri imobile deţinute de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Suceava cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI