Gheorghe Flutur la Adunarea Eparhială:

Avem o misiune importantă: să punem în valoare familia şi toate valorile tradiţionale româneşti

Foto: Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, desemnat, sâmbătă, invitat permanent al Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor alături de senatorul Ioan Stan şi primarul Ion Lungu, a transmis succes noii Adunări Eparhiale constituite în urma alegerilor vizând mandatul 2022-2026, pentru misiunea pe care o are.

„E foarte important să ne înţelegem misiunea în noua conjunctură şi să definim provocările la care inteligent va trebui să răspundem în perioada care urmează. Pentru că lumea este în schimbare, omenirea este în schimbare, iar războiul de la graniţele noastre ne face să gândim puţin altfel, să ne organizăm altfel priorităţile” a spus Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava a arătat că, între provocările actuale ale societăţii, se află scăderea natalităţii generată de exodul masiv al populaţiei în afara graniţelor ţării, precum şi conflictul dintre modernitate şi tradiţionalism, în urma căruia, de cele mai multe ori, valorile naţionale româneşti au de suferit.

„Sunt provocări la care cred că trebuie să găsim răspuns şi fiecare dintre noi, şi împreună, pentru că sunt provocări la care este aşteptată să intervină Biserica Ortodoxă. Şi ea intervine, eu văd, o simt, dar este aşteptată în continuare să intervină pentru că în istorie Biserica neamului a fost un pilon de stabilitate (…) Avem o misiune importantă, şi anume să punem în valoare familia şi toate valorile tradiţionale româneşti: religia, Biserica, credinţa; toate acestea cred că trebuie să le apărăm mai bine, să fim exemple personale. (…) Să aducem tinerii şi familiile la biserică. Nu vă spun aceasta dumneavoastră. Eu îmi spun mie, ca şef al administraţiei judeţene, spun acest lucru colegilor mei primari, pentru că avem această misiune” a declarat Gheorghe Flutur, potrivit site-ului ArhiepiscopiaSucevei.ro.

Senatorul PSD Ioan Stan a mulţumit la rândul său celor de faţă pentru votul de a fi invitat permanent al Adunării Eparhiale, promiţând totodată tot sprijinul în demersurile pe care le face Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor în vederea construirii unui nou centru eparhial.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi-a arătat deschiderea de a se alătura demersului iniţiat de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic, amintind de sprijinul financiar oferit de instituţia pe care o conduce, dar şi de fructuoasa colaborare la nivel social-filantropic realizată între instituţii. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI