Nicolae Ciucă, despre reforma administraţiei publice:

Guvernul este angajat în gestionarea unei crize

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, spune că nu urmează să se decidă în perioada următoare o reformă administrativă: „În momentul de faţă, guvernul este angajat în gestionarea unei situaţii de criză”. „În această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atât timp cât, în momentul de faţă, guvernul este angajat în gestionarea unei situaţii de criză”, spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că „în aceste condiţii avem nevoie de stabilitate”. „Măsurile pe care le luăm punctual, în funcţie de dinamica în care evoluează situaţia ne-au pus să avem această decizie ca în pachetul de măsuri pe care continuăm să-l luăm şi să adaptăm în funcţie de evoluţia situaţiei să comunicăm aceste decizii”, adaugă liderul PNL.

Nicolae Ciucă menţionează că măsurile nu sunt premergătoare unei crize economice, ci sunt luate pentru asigurarea atât echilibru economic, cât şi stabilitate.

Coaliţia de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale şi economice de „Sprijin pentru România”, în valoare de 1,1 miliarde euro. Între măsurile anunţate se numără amânarea pentru 9 luni a tratelor la bănci şi un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală şi respectarea angajamentelor privind deficitul public.

Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puţin 10%, cu excepţia celor cu investiţiile, salariile, pensiile şi asistenţa socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie. Un alt angajament ţine de creşterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

Un alt angajament este accelerarea absorbţiei fondurilor europene din cadrul programelor operaţionale şi al PNRR. În acest sens, Coaliţia va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbţiei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: