Evenimente culturale „de top“ şi oferte turistice „de poveste”

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Niculai Barbă a anunţat că autorităţile judeţene sucevene pregătesc pentru judeţ un calendar de vară deosebit, plin cu evenimente culturale „de top” şi oferte turistice „de poveste”.

Potrivit lui Niculai Barbă, judeţul Suceava va fi, în această vară, din prima până în ultima zi, deosebit de atractiv şi din punctul de vedere al evenimentelor culturale care vor avea loc.

„Toate evenimentele culturale care vor fi organizate în această perioadă vor completa oferta turistică pe care o are judeţul Suceava, prin brandul Bucovina, astfel încât turiştii care vor veni vara aceasta în zonă să aibă la dispoziţie cât mai multe posibilităţi pentru petrecerea timpului” a declarat vicepreşedintele CJ Suceava.

El a spus că autorităţile judeţene se pregătesc şi că sunt deja foarte multe evenimente pentru această perioadă.

„Având în vedere că nu mai sunt restricţiile din pandemie, iar temerile legate de conflictul din Ucraina s-au mai estompat, judeţul Suceava este pregătit să reia seria de activităţi culturale şi de promovare turistică la un nivel care să fie peste anul 2019” a spus Barbă.

„Cea mai mare manifestare culturală a verii din România”

Seria evenimentelor culturale de amploare va începe din 2 iunie, cu Festivalul Internaţional „Ciprian Porumbescu”.

„Acest festival va fi cea mai mare manifestare culturală a verii din România. Vom avea foarte multe surprize, de la juriul internaţional şi până la faptul că avem în program şi o componentă de creaţie. Este un lucru extrem de important şi deja avem lucrări înscrise din întreaga lume. Tot în luna iunie, de hramul Sucevei, va fi organizată o nouă ediţie a Târgului de Sânziene, în care vor fi promovate meşteşugurile şi tradiţiile din judeţ, sub marca «Produs în Bucovina»” a mai spus vicepreşedintele CJ Suceava.

Ediţia de anul acesta a Programului Ştefanian va începe în 24 iunie şi se va încheia pe 2 iulie, cu un pelerinaj la Mănăstirea Putna.

„În această vară vom organiza o altă ediţie a Festivalului «Întâlniri bucovinene», la Câmpulung Moldovenesc, şi să sperăm că acest conflict din Ucraina nu va influenţa amploarea acestui eveniment în ceea ce priveşte numărul de participanţi” a transmis Niculai Barbă.

Festivalul „Ştefan cel Mare” de la Suceava, cu paradă, cel mai tare din ţară

Totodată, el a anunţat că Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare” din Cetatea de Scaun a Sucevei va avea loc în perioada 11-14 august, inclusiv cu paradă.

„Având în vedere succesul ediţiilor anterioare ne pregătim să îl organizăm în aşa fel încât să fie peste ediţia din anul 2019, când parada medievală de la Suceava a fost una dintre cele mai mari din Europa, iar festivalul a devenit cel mai important din ţară, depăşindu-l pe cel din Sighişoara” a subliniat vicepreşedintele CJ Suceava.

Potrivit lui Niculai Barbă, tot în această vară, în Suceava vor avea loc şi o serie de festivaluri muzicale.

De la 1 august, Luna Diasporei

Astfel, de la 1 august va debuta Luna Diasporei, cu evenimente pentru românii din Ucraina, şi care va continua cu numeroase alte evenimente pentru sucevenii din afara graniţelor ţării, dar şi cu întâlniri cu partenerii judeţului Suceava din regiunile Schwaben, Germania şi Mayenne, Franţa.

Niculai Barbă a mai spus că, având în vedere că 2022 a fost declarat „Anul Cultural Eugen Doga”, autorităţile judeţene intenţionează să ofere la Suceava un concert extraordinar susţinut de acest mare compozitor.

„Toate aceste evenimente şi multe altele vrem să le organizăm şi în scopul de a atrage cât mai mulţi turişti în judeţ. Încercăm astfel să stimulăm cât se poate de mult dezvoltarea turismului de eveniment în judeţ” a precizat vicepreşedintele CJ Suceava.

Niculai Barbă a anunţat că va fi întocmit un calendar cu evenimentele care vor avea loc în această vară în judeţ, calendar care va fi disponibil atât în mediul online, cât şi în unităţile de cazare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: