E vremea orcilor

Dragi cititori, am încurcat-o! După invazia securiştilor de modă nouă din statul paralel, odată cu rachetele lui Putin, au tăbărât asupra noastră foametea şi orcile care vor îngenunchea România. Cică nu mai avem conducători cu drag de neam şi ţară să ne apere, ci numai ticăloşi analfabeţi puşi pe hoţie – ei sunt orcile. Ce-or fi fiind orcile? În arta literar-cinematografică, sunt nişte creaţii zoomorfe originale ale lui J.R.R. Tolkien, în Stăpânul inelelor (1954), ideea fiind adaptată de preşedintele Zelenski al Ucrainei când vorbeşte de soldaţii prădalnici ai armatei lui Putin. Mai sunt şi alte orci, dar în cartea de zoologie, creaţie a mamei naturi, un fel de balene ucigaşe, prădătoare maritime şi oceanice feroce, se hrănesc cu peşti, chiar cu rechini şi delfini din neamul cărora fac parte. Parcul zoo fiind şi sursa lui Tolkien.

Dar nu de parabole şi peşti răpitori ne arde nouă acum, ci de orcile-politicieni, înalţi şi puternici demnitari ai statului român care îşi devorează duşmanii politici. Să mai zicem că orcile astea vin să înlocuiască teme manipulatoare plicticoase şi fumate de când hăul ca statul paralel, sistemul securistic… prin intermediul cărora „preş“ Iohannis, vârfurile Justiţiei şi executanţii lor din servicii secrete în asociere cu UE şi NATO ţin în jug un „popor de oi“, reuşind să mătrăşească tot ce avea România mai de preţ, mai cinstit şi mai curat: Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Miron Mitrea, Sorin Roşca-Stănescu, Sorin Oprescu, Piedone, Elena Udrea, Sebastian Ghiţă, Dumitru Dragomir, Viorel Hrebenciuc, Constantin Niţă, Adrian Severin, Adrian Năstase, Cristian Rizea, Dan Şova, Dan Voiculescu… Patrioţi cu suflet mare, numai unul şi unul, dedicaţi trup şi suflet cauzei binelui comun. De aceea o ia România la vale.

O întreagă armată de bocitoare şi combatanţi iniţiaţi în demersul lor de către Cozmin Guşă, Anca Alexandrescu şi Realitatea TV, susţinuţi cu promptitudine de Antenele lui Voiculescu şi România TV a lui Ghiţă, luptă abraş cu orcile, cu aceşti duşmani voraci şi perfizi, încercând să salveze ţărişoara. Dar gaşca de politicieni ai lui Iohannis nu şi nu.

Numai că respectivele posturi de televiziune manipulează atât de ordinar, încât un jurnalist corect nu poate sta pe margine să privească cum sunt batjocoriţi şi prostiţi în faţă cetăţenii mai slabi de înger. Şi aceştia sunt ai noştri, şi ei plătesc dări la stat ca şi noi, aşa că au dreptul măcar să nu fie înşelaţi şi minţiţi.

Să nu vă aşteptaţi cumva ca în iureşul lor nepotolit să ne informeze câţi ani a pierdut România în drumul ei spre integrare europeană din pricina „patrioţilor“ de mai sus, cât din averile lor imense provine din sudoarea rromânilor, din truda bieţilor muncitori şi ţărani de care fac atâta caz şi cât din afaceri provine din muncă cinstită, proprie.

Cică au fost condamnaţi politic şi fără probe! Dar ce fel de condamnare politică şi fără dovezi e aceea când ipochimenii de mai sus nu mai aveau unde-şi dosi banii din mită şi furtişaguri, când nici măcar nu-şi mai aminteau numărul proprietăţilor, al palatelor de neam prost din ţară, al vilelor de nababi din Monaco, Nisa, Dubai, Costa del Sol, Coasta de Azur şi chiar între malgaşi?

De aceea se cuvine o întrebare: aşadar cine sunt orcile, domnilor care le plângeţi de milă pe ecranele televizoarelor, procurorii şi judecătorii semnatari ai condamnărilor penale, împreună cu guvernanţii şi finanţiştii care vor să închidă robinetele cu fonduri la discreţia hoţilor, sau tunarii bugetivori, rechinii afacerilor cu statul, corupţii ajunşi sau încă nu în spatele gratiilor la Mititica?

Veţi spune că în România cetăţenii sunt liberi să gândească ce vor, că există dreptul la opinie, dar n-am văzut nicio lege, niciun regulament care să susţină dreptul la minciună şi înşelătorie, dreptul la furt şi jaf din banul public, dreptul de a sărăci populaţia. Pentru aceste ticăloşii există Justiţie şi Consiliul Naţional al Audiovizualului şi pur şi simplu nu pricep de ce mai există televiziuni, presă, radiouri care trăiesc din minciuni şi manipulări ca într-o ţară din lumea a treia. Şi asta nu e de azi, de ieri, ci de peste trei decenii. Să fie atât de greu de aplicat legea, ori…?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: