La Fălticeni, de 1 Iunie

Activităţi dedicate copiilor

Primăria şi Consiliul Local Fălticeni organizează, în perioada 28 mai – 1 iunie, în parteneriat cu instituţiile de învăţământ preşcolar, gimnazial şi liceal din municipiu, Clubul Copiilor Fălticeni, Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic”, ACS „Nada Florilor”, Grupul local de tineret „Aripi în Europa”, mai multe manifestări dedicate copiilor.

Sâmbătă, 28 mai, la Sala de sport „Gabriel Udişteanu” şi pe terenul de zgură se va organiza, în colaborare cu ACS „Nada Florilor”, Turneul de tenis de câmp Cupa „1 Iunie”, la care participă în jur de 60 de copii.

Pe 1 iunie, la Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” vor fi vernisate expoziţia de carte pentru copii „Tolba cu poveşti”, expoziţia de desene „Vis de copil” şi un colaj de abilităţi practice „Micii artizani”. La Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” va fi vernisată expoziţia de grafică „Faună marină”, cu lucrări din arhiva muzeului.

De Ziua Internaţională a Copilului, se vor desfăşura mai multe activităţi dedicate copiilor reunite sub genericul „1, 2, 3 – Fuga după ei”. Manifestarea, ajunsă la ediţia a VI-a, promovează stimularea creativităţii şi imaginaţiei copiilor, cât şi promovarea obiectivelor muzeale, şi va fi organizată de Primăria şi CL Fălticeni, în parteneriat cu Grupul Local de Tineret „Aripi în Europa”.

Tot pe 1 Iunie, vor fi organizate concursul „Ai şi tu talent” şi un spectacol artistic la amfiteatrul din parcul „Nada Florilor” (ponton).

O întâlnire fericită a celor mari cu cei mici

„Ziua Internaţională a Copilului, 1 Iunie, oferă an de an un prilej de mare bucurie, o întâlnire fericită a celor mari cu cei mici în cadrul unor evenimente inedite, create special pentru cei care vor asigura viitorul acestui municipiu.

După ce în anul 2020 toate manifestările cultural-artistice dedicate copiilor au fost anulate, iar anul trecut acestea au avut un caracter restrâns, anul acesta, pe 1 Iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, ne-am propus să reluăm toate activităţile organizate înainte de pandemie.

Pe 28 mai, practicanţii tenisului de câmp din judeţul Suceava, cu vârsta de maxim 10 ani, vor putea participa la un turneu de tenis de câmp inclus în calendarul «Tenis 10» al Federaţiei Române de Tenis.

Pe 1 iunie, la Biblioteca Municipală «Eugen Lovinescu» va avea loc un triplu eveniment dedicat copiilor, realizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială «Mihail Sadoveanu». Este vorba despre vernisajul expoziţiei de carte pentru copii «Tolba cu poveşti», a expoziţiei de desene «Vis de copil» a elevilor clasei I B, coordonator prof. Ana Butnaru, şi a unui colaj de abilităţi practice, «Micii artizani», realizat de elevii clasei a II-a B, coordonator prof. Magdalena Ţugui. La Muzeul Apelor «Mihai Băcescu» va fi vernisată expoziţia de grafică «Faună marină», cu lucrări din arhiva muzeului realizate de copii, sub îndrumarea prof. Dan Bartoş.

Pe Aleea Pietonală, în faţa Primăriei (în caz de vreme nefavorabilă în Sala de sport a Colegiului Tehnic «Mihai Băcescu», va avea loc a şasea ediţie a manifestării «1, 2, 3 – Fuga după ei”, care include jocurilor copilăriei («Şotron», «Raţele şi vânătorii», «Coarda», «Elasticul», «Moara», «Ceasul», «Vânătoarea de comori»), ateliere de pictură, face painting, desene pe asfalt, dans sincron, jocuri cu mingea etc.

După/amiază, la amfiteatrul din parcul «Nada Florilor», vor avea loc a VI-a ediţie a concursului «Ai şi tu talent» şi un spectacol artistic realizat de copii care participă la cercurile artistice de la Clubul Copiilor Fălticeni, Centrul Cultural «Grigore Vasiliu Birlic» şi cei de la şcolile gimnaziale şi liceele din municipiu” ne-a spus prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: